Eleva din Timiș care a luat 10 la bac și a refuzat premiul lui Orban atrage atenția: ”Să-i oferiți drepturi de autor lui Făgădău”

De Antonia Pup a auzit deja, probabil, toată România. La vârsta bacalaureatului are deja un CV impresionant, a fost președintele Consiliului Național al Elevilor și atrage deseori atenția asupra problemelor reale cu care se confruntă învățământul din România, probleme precum remedierea situației din învățământul rural, desființarea meditațiilor sau transportul gratuit pentru elevi.

Din păcate sau din fericire, Antonia a devenit cunoscută publicului larg mai puțin prin munca ei ci mai degrabă prin refuzul de a primi premiul de 3000 de lei oferit de Guvernul Orban elevilor care au absolvit bacalaureatul cu nota 10.

Fosta elevă a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, atrăgând atenția că prin refuzul ei de a accepta premiul venit din partea autorităților, dorește să lanseze un mesaj către Guvern. Ea acuză autoritățile că nu au reușit să implementeze niște măsuri eficiente de când cursurile au fost suspendate pe fondul pandemiei de Coronavirus, declarându-se profund dezamăgită de modul în care guvernanții au gestionat situația. Din punctul ei de vedere, banii oferiți absolvenților cu nota 10 la BAC sunt doar o metodă de a atrage voturi, gestul fiind unul menit să sprijine campania electorală. 

Ieri, Antonia Pup a revenit cu un mesaj, pe pagina ei de Facebook, referitor la posibila amânare a începerii anului școlar, până la 1 octombrie. Culmea, ideea a fost adusă în spațiul public de primarul Constanței, Decebal Făgădău și a fost respinsă la vremea respectivă de toată lumea.

”Începerea cursurilor ar putea fi amânată pentru 1 octombrie. Bombă. Ludovic Orban, sper să îi dai drepturi de autor lui Decebal Făgădău pentru propunere. Late to the party, dar niciodată nu e prea târziu ca decidenții să ne demonstreze cât de puțin s-au pregătit toată vara pentru acest moment.Dacă această propunere ar fi adoptată, responsabil ar fi ca structura anului școlar 2020-2021 să fie modificată, iar cursurile să se încheie pe 1 august 2021 cel mai devreme. Ne grăbește cineva undeva? Am pierdut doar vreo 5% din PIB în fiecare lună cât am menținut cursurile suspendate, programatic.”, a scris Antonia Pup pe Facebook, ieri.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular