Curse speciale pentru transport elevi, oferite de CT BUS. Iată traseele

Cursele speciale pentru transportul elevilor către școală intră din nou pe traseu. Primăria Municipiului Constanța, prin CT BUS, a luat măsuri sporite pentru siguranța micilor călători.

De luni, CT BUS îi așteaptă pe copilași să circule gratuit către unitățile de învățământ, la bordul autobuzelor școlare dezinfectate și pregătite pentru ei. Cursele pleacă în fiecare zi, la ora 07:15 din stațiile Gară, Km 4-5, Palazu Mare și TIC – TAC și vor opri la fiecare școală de pe traseu. În această perioadă dificilă, CT BUS  a luat măsuri suplimentare de curățenie și dezinfecție pentru ca micii călători să fie protejați. Astăzi, reprezentanții companiei de transport în comun împreună cu directorii școlilor din oraș au făcut trasee de probă pentru a se asigura că totul este pregătit pentru reluarea curselor.

Bogdan Niță – directorul CT BUS: “Transport de valori se transformă acum și în transport în siguranță. Aceste autobuze sunt verificate și dezinfectate cu foarte mare atenție. Ne vom adapta în funcție de programul școlilor ca să putem oferi acest serviciu în siguranță pentru elevii din municipiul Constanța. Avem  cinci autobuze care vor deservi exclusiv transportul pentru elevi și suntem pregătiți cu rezerve pentru a  putea asigura distanțarea socială. Fiecare autobuz va fi însoțit de un polițist local pentru un plus de siguranța așa că îi invităm pe toți școlarii să circule cu aceste autobuze”.

Anul trecut, până la debutul pandemiei de coronavirus, mii de elevi au circulat până la școală cu autobuzele speciale pentru ei. Un ajutor, atât pentru părinți cât și pentru directorii școlilor care se confruntau frecvent cu aglomerarea spațiului din fața unităților de învățământ.

Denis Ion Ciorogaru – directorul școlii nr. 29: „Ne bucurăm că odată cu începerea școlii se reia transportul școlar, pentru noi a fost un real ajutor anul trecut, în perioada de vârf aveam 92 de copii care foloseau CT BUS și numărul era în creștere. Consider că transportul cu CT BUS, mai ales în această perioadă, va elibera școala de presiunea părinților, interacțiunea acestora și înghesuiala în fața școlii.”

Traseele sunt:

traseul E1:

  • Gară – bd.Lăpușneanu – Tomis Nord (plecare din cap de linie la ora 07:10, respectiv 11:47);
  • Tomis Nord – bd.Lăpușneanu – Gară (plecare din cap de linie la ora 07:10, respectiv 11:50);

– traseul E2:

  • KM5 – str. Cumpenei – str. Soveja  – Tomis Nord (plecare din cap de linie la ora 07:10, respectiv 11:25);
  • Tomis Nord – str. Soveja – str. Cumpenei – KM5 (plecare din cap de linie la ora 07:10, respectiv 12:00 );

– traseul E3:

  • Palazu Mare – bd. Tomis -Tomis Nord (plecare din cap de linie la ora 07:10);
  • Tomis Nord – bd. Tomis –Palazu Mare (plecare din cap de linie la ora 12:10);

Unități de învățământ deservite de cele 3 trasee școlare:

E1:

Școala gimnazială nr.  29 ,,Mihai Viteazu’’

Școala gimnazială nr.  38 ,,Dimitrie Cantemir’’

Școala gimnazială nr. 7 ,, Remus Opreanu’’

Școala gimnazială nr. 24 ,,Ion Jalea’’

Grădinița ,,Amicii’’

E2:

Școala gimnazială nr.  29 ,,Mihai Viteazu’’

Școala gimnazială nr.  38 ,,Dimitrie Cantemir’’

Școala gimnazială nr. 23 ,, C-tin Brâncoveanu’’

Școala gimnazială nr.  40 ,,Aurel Vlaicu’’

Grădinița ,,Amicii’’

Gradinița ,,Delfinii Jucăuși’’

E3:

Școala gimnazială Nr. 14

Școala gimnazială nr.  29 ,,Mihai Viteazu’’

Școala gimnazială nr.  38 ,,Dimitrie Cantemir’’

Școala gimnazială nr. 23 ,, C-tin Brâncoveanu’’

Grădinița nr. 39

Grădinița ,,Amicii’’

Gradinița ,,Delfinii Jucăuși’’

Urcarea și coborârea în și din mijloacele de transport se vor face doar pe la prima ușă a autobuzului. Pentru asigurarea securității, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale. La coborâre, copiii vor fi așteptați de un reprezentant al instituției de învățământ care îi va conduce în incinta unității școlare.

Atenție! Purtarea măștii de protecție pe tot parcursul călătoriei cu autobuzul școlar este obligatorie!

Fiecare din cele 5 autobuze este rezervat exclusiv transportului școlar și trece zilnic printr-un riguros proces de dezinfecție cu substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății.

Părinții pot utiliza aceste trasee, numai dacă însoțesc copii cu nevoi speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.

Pentru o mai bună informare, vă invităm să utilizați aplicația CT BUS, disponibilă pentru Android și IOS.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular