Claudiu Palaz: “Sunt singurul ales, la nivel de județ, care a stat de vorbă cu Asociația Elevilor”

1. La ce se refera politica de infrastructura judeteana din programul dvs? Ce elemente de infrastructura aveti in vedere?

Referitor la obiectivele mele privind modul de imbunatatire a infrastructurii judetene, fac precizarea ca insist in continuare pentru incheierea unui raport juridic cu transportatorii pentru a reusi sa impunem acestora respectarea unor conditii decente de transport persoane pentru cetateni, respectarea programului de transport si, implicit, a orelor cand trebuie sa fie in statii, folosirea pentru transport a unor vehicule civilizate si noi si nicidecum mijloace de transport nesigure, care sa nu indeplineasca conditiile pentru o astfel de activitate.

 

2. In mandatul 2016-2020 nu ati avut atributii directe in domeniul sanitar si totusi ati facut cateva demersuri. Ce intentii vor avea consilierii judeteni ai PMP in 2020-2024?

Din punct de vedere medical, consider ca reprezinta o prioritate modernizarea Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta si, totodata, marirea UPU, avand in vedere ca la aceasta data conditiile de primiri urgente sunt destul de neprinitoare pentru cei care apeleaza la ele si, nu de multe ori, cei care ajungem acolo suntem nevoiti sa ne simtim ca in autobuz.

Practic, unele dintre prioritatile din mandatul 2020-2024 vor fi eficientizarea actului medical, interventia rapida si decongestionarea unitatilor sanitare, iar un alt proiect care vine in sprijinul acestui demers va fi infiintarea unui spital de convalescenta care sa preia din fluxul de pacienti, mai exact sa ii preia pe acei pacienti care au suferit interventii chirurgicale si mai au nevoie numai de ingrijire medicala de baza.

3. In 2016 cine auzea de Capidava se gandea automat la dosare penale, faianta si gresie. Cum ati reusit deblocarea proiectului si transformarea cetatii intr-un obiectiv turistic?

Consider ca astfel de obiective isotirce la nivelul judetului Constanta, care vor fi puse in valoare, vor duce la dezvoltarea turismului in judetul nostru. Sunt foarte multi turisti care nu vin numai pentru mare,ci si pentru a vizita vestigii istorice care, spre norocul nostru, in judetul Constanta sunt nenumarate. Tot prin prisma aceasta am in vedere si reabilitarea si punerea in valoare a Cetatii si Muzeului de la Adamclisi. Bisericutele de creta de la Murfatlar reprezinta o prioritate in intentia mea de reabilitare a obiectivelor cu valoare istorica.

Legat de cetatea Capidava va pot preciza ca a fost o provocare pentru mine salvarea acestui proiect si reabilitarea lui finala. Astazi, cetatea Capidava este un obiectiv turistic complet reabilitat si de exceptie al judetului Constanta.

 

4. Trebuie sa recunoastem ca judetul nostru este vizitat de turisti preponderent in sezonul estival, datorita Marii Negre. Ce propuneri aveti pentru a atrage turisti si in restul anului?

In afara de a fi prezenti in judetul Constanta doar pentru mare, consider ca este necesara si dezvoltarea unor activitati care sa completeze activitatile estivale. Si aici ma refer la crearea unor posibilitati de recreere si de divertisment pentru turisti, pe langacele de vizitarte a obiectivelor turistice de care am amintit anterior. Realizarea unui circuit off-road si mountain-bike in cariera de la Adamclisi, o locatie superba si astazi lasata in paragina, transformarea zonei din jurul lacului de creta de la Murfatlar intr-o zona de divertisment si realizarea unui zoo-safari de-a lungul vaii ce leaga satul Petrosani de fostul sat Poienita vor aduce un plus turismului constantean deoarece cei care vor veni la mare vor putea sa faca si alte activitati in afara de cele clasice de bronzat si de facut baie in Marea Neagra.

Chiar si pentru constanteni, nu numai pentru turisti, dezvoltarea unor zone de agrement in judetul Constanta este pusa ca prioritate in programul meu electoral si aici ma refer la terenul de la marginea comunei Cumpana unde sunt depozitele de pamant ale Canalelor Navigabile si care se pot amenaja in zone de agrement si de recreere. Iar toate aceste obiective nou create ar contribui la dezvoltarea zonelor, la cresterea nivelului de trai, la imbunatatirea infrastructurilor.

 

5. Ati declarat in cadrul unei conferinte ca sunteti singurul ales din judetul Constanta care a stat de vorba cu Asociatia Elevilor. La ce concluzii ati ajuns?

Intr-adevar, sunt singurul ales din judetul Constanta care a stat de vorba cu reprezentantii Asociatiei Elevilor, sunt singurul care nu m-am laudat cu vreo poza cu ei in incercarea de a-i atrage de partea mea sau de a-i face pe ei, fara sa stie, sa pozeze in agenti electorali ai mei. Ne-am intalnit, am stat de vorba si abia dupa ce am studiat cu atentie propunerile lor le-am cuprins in programul electoral pe cele mai pertinente.

Sunt multe de rezolvat si dezvoltat in judetul Constanta in ceea ce priveste domeniul educational. Putem porni chiar de la rata mare a abandonului scolar, aspect pe care am vrut sa il rezolv chiar din timpul ultimei sedinte de CJ din mandatul 2016-2020, unde m-am lovit de nepasare, ca sa nu spun incompetenta. Insa, sustinerea cu 50% a cheltuielor de transport pentru elevi este un demers pe care il voi sustine pentru ducere la indeplinire si in noul mandat, in acest sens facilitand deplasarea acestora catre scoala si, implicit, scazand rata abandonului scolar.

Totodata, ma voi implica in sprijinirea unor proiecte de practica scolara si proiecte care sa contribuie la itnegrarea tinerilor pe piata muncii, dar voi si sustine dotarea tuturor scolilor cu sisteme de acces (rampe, lifturi, grupuri sanitare dotate corespunzator) care sa asigure scolarizarea pentru elevii cu dizabilitati.

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

– Executat de Dorian Punctro Press SRL – portal: www.constanta.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular