Spectacol de video proiecții și animație digitală în Planetariul din Constanța

Constănțenii sunt invitați să urmărească un spectacol de video proiecții și animație digitală filmat în Planetariul din Constanța și transmis online. Spectacolul face parte din proiectul cultural „Illusion – Zoom In”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), la aria tematică „Arte vizuale”.

Proiectul „Illusion – Zoom In” este realizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu
Complexul Muzeal de Stiințe ale Naturii Constanța – Secția Planetariu, Complexul Muzeal
de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați – Secția Planetariu, Federația Organizațiilor
Neguvernamentale de Tineret Constanța și compania de transport auto Business Class Tour.
Bugetul total este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie
a beneficiarului).

Proiectul presupune producția unui spectacol de video proiecții și animație digitală, desfășurat în Planetariul Constanța și transmiterea online, gratuit, pe pagina de facebook „Illusion – Zoom In”, a 8 reprezentații ale acestui spectacol, zilnic, în perioada 6 – 13 noiembrie 2020, începând cu ora 19:00.

Prin transpunerea unei coloane sonore cu tematică spațială în imagini prin intermediul unui software, completată de evoluția a șase actori și dansatori, creatorii au imaginat visul unei inteligențe artificiale de la bordul unei nave spațiale ce se îndreaptă spre Terra pentru a descoperi… atmosfera rurală românească din poezia și proza lui George Topîrceanu.

„Este cea de-a șasea colaborare a noastră cu Planetariul Constanța și cred că împreună am oferit de fiecare dată publicului experiențe deosebite, întrucât am reușit să îmbinăm într-un mod atractiv și interesant cultura și știința. De data asta, ne-am întrebat împreună: cum ar arăta visul unei inteligențe artificiale? – întrebare la care regizorul Iulian Enache a plusat: Dar dacă inteligența artificială ar visa… românește? Așa s-a născut Illusion – Zoom In, un spectacol în care sărbătorim magia efectelor vizuale și acustice și prin care transpunem cibernetic spectatorul într-o lume a extraordinarului rural românesc.”, a declarat Georgiana Rusu, coordonator de proiect.

Muzica: Adrian Mihai
Software designer: Lucian Pascu
Regia: Iulian Enache
Casting: Lui’s Events
Distribuția: Radu Niculescu, Dan Cojocaru, Otilia Nicoară, Diana Vieriu, Flori Priceputu,
Anais Agi-Ali

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. A.F.C.N. nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular