Horia Țuțuianu: „Strategie de turism marca PNL: scapă cine poate!”

La sfârșitul acestui an, industria HoReCa din România va pierde aproximativ 3 milioarde de euro. Așa după cum au calculat reprezentanții Alianței Pentru Turism (APT), un miliard sunt doar pierderile hotelierilor. Candidatul PSD Constanța pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, dl. Horia Țuțuianu a realizat o scurtă analiză a evoluțiilor din domeniu:

„Ce a făcut guvernarea PNL pentru HoReCa? A promis ajutoare de stat în valoare de 130 de milioane de euro. Adică de 20 de ori mai puțin decât îi era necesar acestui domeniu. Chiar și în aceste condiții, suma era binevenită. Și la acest stadiu a rămas! Nu a ajuns nici măcar un leuț la cei cărora Ludovic Orban le-a promis câte-n lună și stele!? Acolo, probabil, se pot vedea rezultatele angajamentelor guvernării PNL-iste. Aici, pe pământ românesc, sunt de neobservat…

Alianța pentru Turism ne-a anunțat că dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic. Nimic nou în modul în care cabinetul Orban abordează problemele grave ale diferitelor sectoare economice sau ale diferitelor pături sociale. Iar industria HoReCa precum și agenții economici angrenați în ea sunt într-o situație disperată. Cea hotelieră, funcționează la acest moment la sub 10% din capacitate, dar premierul României, ocupat fiind să se cazeze la cel mai scump hotel din Franța, nu a avut timp să observe acest amănunt de la el de-acasă. 70-80% dintre unitățile hoteliere nu au niciun motiv să rămână deschise în următoarele luni. Unele vor rămâne așa, altele vor intra în faliment și nu puține vor fi cele scoase la vânzare. Altfel spus, așa după cum anunță APT, în turismul din România scapă cine poate!

Dacă măsurile de sprijin vor veni abia anul viitor, va fi prea târziu pentru multe companii de turism, doar o parte dintre cele care azi funcționează vor mai supraviețui. Aceasta este realitatea cruntă! Realitatea pe care Klaus Iohannis, Ludovic Orban și toată camarila PNL-istă nu o văd. Au, pur și simplu, orbul găinii electorale! Alegerile parlamentare sunt singura lor preocupare. În rest, scapă cine poate….

Am lucrat mulți ani în acest domeniu și cunosc toate problemele din turism. Amplificate, la acest moment, și de pandemie. Vreau să îi asigur pe toți cei care activează în industria HoReCa de faptul că sunt alături de ei. În mine pot găsi, în permanență, un partener de dialog, dar și un sprijin în demersurile lor. Îi asigur că le voi reprezenta interesele în Camera Deputaților și aștept să mă contacteze pentru orice proiect benefic turismului” a declarat Horia Țuțuianu, candidat PSD Constanța la Camera Deputaților.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Executat de Dorian Punctro Press SRL

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular