George Niculescu: „România trebuie să exploateze gazele din Marea Neagră, dar în cele mai bune condiții pentru statul român.”

George Niculescu, fost prefect al județului Constanța, este specialistul PNL în energie, candidat pe un loc eligibil la Senatul României. Activitatea sa de viitor parlamentar va fi îndreptată spre acest domeniu, cu o preocupare principală: atragerea investitorilor.

Unul dintre subiectele pe care le va aborda în Parlament este legat de o bogăție prea puțin exploatată a României: gazele naturale din Marea Neagră.

„Marea Neagră, pe lângă latura turistică, este foarte importantă pentru români pentru că aici se vor derula mai multe activități offshore. În ceea ce privește legea care reglementează aceste activități, trebuie să fim foarte atenți la partea de redevență pe care o conține, pentru că statul român trebuie să facă cea mai bună afacere din această resursă naturală, în beneficiul economiei României și, implicit, al tuturor românilor.”, spune George Niculescu.

Acesta atrage atenția că respectiva lege nu trebuie nici să pună piedici investitorilor.

„Trebuie să vedem și dacă, din punct de vedere birocratic, legea offhsore nu cumva pune piedici investitorilor, pentru că degeaba avem o cantitate mare de gaze naturale, un zăcământ important în Marea Neagră, dacă legea este construită în așa fel încât să îi încurce pe cei care vor să exploateze aceste zăcăminte. Birocrația nu trebuie să fie un obstacol în calea investitorilor. Dacă toate premisele sunt corecte, atunci nu doar că investitorul va putea exploata zăcămintele, dar și statul român își va încasa redevențele, indiferent dacă vorbim despre redevențe mari sau mici. Interesul nostru, în momentul de față, este ca aceste zăcăminte de gaze naturale să fie exploatate eficient, cu o tehnologie 100% sigură, pentru că nimeni nu-și dorește incidente.”, precizează candidatul PNL Constanța.

„Trebuie să ținem cu țara noastră. Să înțelegem că astfel de resurse nu putem să le cedăm degeaba. Sunt resursele naturale ale țării noastre și trebuie să le exploatăm în cele mai bune condiții pentru noi.”, subliniază George Niculescu.

Pe lângă investițiile din Marea Neagră, în Constanța se va investi masiv în energie nucleară. S-au semnat deja acorduri cu partenerii strategici din Statele Unite ale Americii pentru începerea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă, ceea ce va dubla capacitatea de producție a acesteia.

O mână întinsă investitorilor

George Niculescu își propune, din calitatea de viitor senator, să atragă consumatorii de energie electrică aproape de locul de producere, în Constanța.

„Deși în județul nostru se produce o cantitate mare de energie electrică, consumul este preponderent în vestul țării. Transportul energiei înseamnă costuri. În calitate de senator, cu sprijinul administrațiilor locale, voi face tot ce este posibil pentru a atrage marii consumatori de energie electrică aproape de sursa de producere, în județul Constanța. Ar fi mai eficient pentru ei, dar în primul rând pentru județul nostru, pentru că vom crea locuri de muncă noi, vom aduce mai mulți bani la bugetele locale. Constanța trebuie să fie, din nou, în top 3 al celor mai importante județe din România.”, conchide George Niculescu.

Dacă vreți ca aceste lucruri să se întâmple, puteți vota listele PNL Constanța pentru Parlament. Pe George Niculescu îl găsiți pe poziția a doua pe lista pentru Senat.

Cine este George Niculescu

George Niculescu a fost prefect al județului Constanța în perioada decembrie 2019 – octombrie 2020. Este absolvent al Facultății de Drept, profilul Științe Juridice, din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Are un master în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor în Domeniul Energiei, la Academia de Studii Economice din București. Este auditor intern pentru sisteme de management al energiei conform ISO 500001:2001, dar și manager pentru sisteme de management al energiei ISO 50001, certificat de TUV Thuringen Germania prin Academia de Studii Economice București.

Comandat de Organizația Județeană PNL Constanța
Executat de Dorian Punctro Press SRL
Cod mandatar 11200025

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular