Adrian Bîlbă povestește totul despre MicroRezervație. ”Să respectăm biodiversitatea”

În cursul zilei de 1 decembrie, când afară era zăpadă, pe pagina oficială a Microrezervației Constanța a fost postat un videoclip prin care dr. Adrian Bîlbă, director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, făcea o scurtă prezentare a acesteia.

”Microrezervația este gândită ca un parc cu animale, o microdeltă. Un loc în care predomină vietățile acvatice ce constituie bucuria Deltei, bucuria Dobrogei. Mesajul nostru este un mesaj de a îngriji aceste animale, de a respecta biodiversitatea și de a face tot ce ne este posibil să păstrăm natura așa cum este ea: să fim grijulii și responsabili față de tot ceea ce puteam face și ar putea strica. Inclusiv de aruncatul gunoiului. Atunci când trebuie să o facem, să fie într-un loc în care să se permită reciclarea.”, a precizat Adrian Bîlbă.

El a spus că trăim într-o zonă în care este foarte important comportamentul nostru.

”Trăim într-o arie geografică împrejmuită de apă, lacustră, unde comportamentul nostru față de natură este mai important, întrucât se vede, plasticul ajunge în apă ca microplastic, ajunge după aceea să ne intoxice și pe noi. Și să devenim responsabili pentru niște modificări importante.”, a menționat Adrian Bîlbă în filmul de prezentare.

El a ținut să precizeze că la ora actuală nu se poate vizita Microrezervația, dar a lansat această invitație pentru zilele viitoare, când orașul nostru va ieși din carantină.

”Vă urez o vizită plăcută la Microrezervație. Bineînțeles că vizita se va realiza atunci când vom avea această posibilitate, când carantina se va termina și să o facem în niște condiții  relaxate, de responsabilitate și dragoste față de animnale.”, și-a încheiat directorul Bîlbă prezentarea.

Reamintim că Microrezervația a intrat în circuitul public în anul 1985. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de circa 12 ha din care 2 ha reprezintă luciu de apă cu vegetaţie palustră. Acest obiectiv a fost creat în ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexă asupra naturii dobrogene.
Patrimoniul acestui obiectiv deţine avifauna acvatică (pelicani, lebede, raţe şi gaşte sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) şi mamifere (mufloni, cerbi lopătari, căpriori).
Sursă: Ordinea.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular