Delfinii Ni Ni și Chen Chen vă așteaptă din ianuarie cu noi surprize

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța profită de pandemia de coronavirus pentru a face pregătirile necesare pentru momentul în care instituția se va redeschide, dar și pentru a oferi noi surprize pentru vizitatori.

Printre acestea se numără faptul că delfinii învață numere noi, cu care ne vor încânta după redeschiderea CMSN.

„Îngrijim animalele, facem numere noi la Delfinariu, noi elemente de comportament la delfini, ne organizăm cu cei de la șantier pentru modernizări, avem o investiție, o nouă volieră pentru păuni, lucrăm, facem curățenie, strângem frunzișul, nu este simplu să îndepărtezi tot ceea ce înseamnă material biologic, material dendrologic, la sfârșitul sezonului de vară. Din această perspectivă, în această perioadă, facem delfinariul frumos astfel încât din ianuarie să vă așteptăm cu bine”, a declarat directorul CMSN, dr. Adrian Bîlbă.

Acesta a precizat că se fac pregătirile necesare pentru ca perioada cea mai friguroasă a iernii, preconizată pentru luna februarie, să găsească toate animalele pregătite pentru iernare.

„Animalele trebuie să fie pregătite pentru iarnă, care, așa cum ne-am învățat, cu un climat aproape sub-temperat, să ne vină în februarie, cum s-a întâmplat în ultimii ani, și așa ne așteptăm și acum, să avem vârful iernii în februarie, astfel că, din decembrie, am început pregătirea pentru iernarea animalelor”, a adăugat dr.Adrian Bîlbă.

În perioada următoare, prin intermediul mediilor de socializare, dar și a partenerilor din mass-media, CMNS va oferi câteva surprize video.

„În perioada Crăciunului, urmăriți-ne pe mediile de socializare și pe toate canalele mass-media cu care avem parteneriate, vom trimite momente, spoturi video, în care hrănim peștii, la Acvariu, în care vedem apropierea dintre Jupiter și Saturn, la Planetariu, noile comportamente ale delfinilor, la Delfinariu, și ce mai fac restul animalelor din Microrezervație”, a mai spus directorul CMSN.

Sursă: Constanta 100 %

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular