Delfinariul și Planetariul se închid pentru cel puțin două săptămâni

Incidența crescută a virusului CoVid, care a dus Constanța din nou în scenariul roșu, forțează conducerea CMSN să închidă Delfinariul și Planetariul, pentru cel puțin două săptămâni.

“Începând de astăzi, 18 martie, Delfinariu și Planetariu, secții închise ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, își închid și programul cu vizitatorii, chiar dacă legea muzeelor ne permite să funcționăm. Noi suntem o unitate muzeală și, conform ordonanțelor Ministerului Sănătății, putem funcționa la nivel de 50 la sută din capacitate, cu condiția respactării celor patru deziderate: distanțare fizică, dezinfecție, mască și, foarte important, ventilație.

În baza acestei ordonanțe am putea funcționa cu tot muzeul. Însă, aceste două săli în care noi facem reprezentații, Delfinariu și Planetariu, sunt spații închise, iar din perspectiva celorlalte prevederi, care cer ca spectacolele să se suspende în tot ceea ce înseamnă unități de acest gen, am zis să ne conformăm și să luăm în considerare această prevedere și să închidem cele două săli”, a declarat pentru CTnews, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, dr.Adrian Bîlbă.

În schimb, rămân deschise pentru public Microrezervația și, la o treime din capacitate, Acvariul.

“Cei care vin în aceste două locații vor găsi deschis, cu posibilitatea de a se plimba în Microrezervație, de a vedea animalele, de a face mișcare, un lucru important în acest context, la sfârșit de iarnă, cu organismele noastre debilitate de lipsa soarelui și de alimentația specifică iernii, când este important să ieșim la mișcare, la soare și la aer.

Acvariul rămâne deschis, în limita a 20 de vizitatori, ceea ce reprezintă o treime din capacitatea stabilită prin standardele ISU, care este de 60 de persoane. Cu această limită vom funcționa, probabil, toată primăvara sau, cel puțin, cât durează acest al treilea val.

Acest al treilea val al pandemiei ne este datorat nouă, pentru că nu ne-am vaccinat suficient de repede, nu ne-am izolat suficient de bine și care, tineri fiind, am neglijat măsurile de protecție, ceea ce a generat adaptarea virusului pe categoria persoanelor tinere. Avem copii, vârste mici, care se îmbolnăvesc pentru că virusul, găsind tinerii disponibili, s-a adaptat, iar această nouă variantă, așa-numită britanică, este un virus al tinerilor”, a mai spus managerul CMSN.

În această perioadă, Microrezervația poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 9.30-17.00, în timp ce Acvariul este deschis între orele 09.00-17.00.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular