Analiză Glovo: Românii comandă cea mai multă mâncare sănătoasă la prânz

Potrivit Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, românii preferă preparatele sănătoase și atunci când comandă acasă sau la birou. Cererea de preparate sănătoase a crescut de două ori anul acesta față de aceeași perioadă a anului trecut, Salata Caesar, Avocado Toast și bolul Poke cu somon fiind preferatele utilizatorilor.

În 2023, cel mai mare consum de mâncare sănătoasă a fost în luna martie, iar pe 8 martie, de Ziua Internațională a femeii, românii au comandat cea mai multă mâncare sănătoasă. Conform datelor Glovo, zilele în care românii aleg cel mai mult să comande preparate sănătoase sunt miercuri, joi și vineri. Cel mai des românii au ales mâncarea sănătoasă pentru prânz, cele mai multe comenzi din această categorie fiind plasate în intervalul orar 12:00 – 14 :00.

Salata Caesar, Avocado Toast și Bolul Poke cu somon, cele mai comandate preparate sănătoase

Pe primul loc în topul preferințelor românilor se află una dintre cele mai celebre salate din lume, salata Caesar. Aceasta este urmată de avocado toast, și de poke cu somon, un preparat cu specific hawaian, care a devenit extrem de popular și la noi în țară.

Orașele în care se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă sunt București, Târgu Mureș și Constanța

În ceea ce privește consumul la nivel de orașe, bucureștenii se situează pe primul loc la comenzile de mâncare sănătoasă, fiind urmați de locuitorii din Târgu Mureș și Constanța. Topul orașelor în care se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă este completat de Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu, unde în medie, s-au plasat de două ori mai multe comenzi din această categorie față de anul trecut. Cu toate acestea, cea mai spectaculoasă creștere a înregistrat-o Craiova, unde comenzile de mâncare sănătoasă au crescut de cinci ori în numai un an.

Despre Glovo
Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine. Viziunea Glovo este de a oferi tuturor acces facil la tot ce se află în orașul lor, astfel încât utilizatorii noștri să se poată bucura de ceea ce își doresc, când doresc, unde doresc. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular