No menu items!
No menu items!

Ce poți face într-un weekend normal, la Constanța

Indiferent că vorbim de sezonul estival, sau ne referim la perioada mai rece, perla de la malul Mării Negre, Constanţa, are ceva de oferit pentru toţi în fiecare weekend. De la multitudinea de restaurante cu meniuri bazate pe fructe de mare şi până la muzeele care deţin expoziţii cu artefacte de pe vremea colonizării imperiului roman, Tomis reprezintă o destinaţie ideală de vacanţă şi un oraş care pune la dispoziţie o paletă diversificată de activităţi pentru sfârşitul de săptămână.

Una dintre cele mai îndrăgite locaţii din oraş atât pentru turişti, cât şi pentru localnici este Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, care găzduieşte Microrezervația, Delfinariul şi Planetariul. Conform programului de pe pagina oficială a complexului, acesta este deschis inclusiv sâmbăta şi duminica. Tarifele sunt pentru buzunarele tuturor, biletele pentru vizitarea tuturor locaţiilor în aceeaşi zi fiind doar 12 lei pentru adulţi, iar cele pentru elevi şi studenţi 3 lei. Cei care sunt pasionaţi de echitație se pot înscrie, tot aici, la cursuri sau pot opta pentru o plimbare scurtă cu caii şi poneii din microrezervație.

pexels-photo-241946 (1)

 

Mergând pe faleza orașului, găsim o altă clădire importantă, care face parte tot din CMSN. Este vorba despre Acvariul din Constanţa, care anul acesta, pe 1 mai, va împlini 60 de ani de la construire. Ca şi în cazul celorlalte părţi componente ale CMSN, acvariul este deschis şi în weekend, iar preţul biletului este foarte mic, având în vedere faptul că acesta deţine peste o sută de specii de peşti şi alte vietăţi marine. Alături de acesta, stă impunătorul Cazinou, una dintre cele mai importante clădiri art nouveau din România. Deşi clădirea nu este funcţională, estetica specială şi istoria acesteia atrag vizitatori şi în prezent. În perioada sa de glorie, clădirea reunea sub acelaşi acoperiş elita oraşului, dar şi turişti străini. Având în vedere faptul că ruleta și alte jocuri au câştigat popularitate în Europa între secolele 19 și 21, este ușor de înţeles de ce Cazinoul din Constanța a avut un astfel de succes. Aici nu numai că aveau loc jocurile specifice, dar şi spectacole de teatru și alte evenimente artistice. Astăzi, Cazinoul este locaţia preferată pentru fotografii, dar şi pentru artişti care caută inspiraţie în formele atipice ale clădirii.

Când vine vorba despre mâncare, oraşul port al Dobrogei reprezintă cu succes multiculturalitatea pentru care această regiune este renumită. Aşa cum este de aşteptat, zona peninsulară cunoscută pentru Piaţa Ovidiu şi portul Tomis sunt pline de restaurante şi terase care servesc produse pe bază de peşte. Totuşi, pentru cei care sunt în Constanţa doar în trecere, recomandăm încercarea produselor tătăreşti sau turceşti. Aceste două minorităţi trăiesc în Dobrogea de sute de ani, punându-şi amprenta asupra gastronomiei locale, spre deliciul constănţenilor. Celebrele șuberek-uri cu ayran se pot achiziţiona de la majoritatea patiseriilor din oraş. Pentru o ciorbă de linte autentincă şi un lahmacun delicios, restaurantele turceşti Nur Kaptan Baba şi Oz Demir sunt alegerea ideală. Primul este situat pe cel mai important bulevard al Constanţei, Tomis, iar cel de-al doilea se află la câteva minute de gară.

Pentru amatorii distracţiilor de sezon, plaja rămâne destinaţia principală. Celebra staţiune Mamaia oferă celor cu dare de mână tot felul de activităţi precum plimbarea cu skijetul, telegondola şi bine-cunoscutul parc de distracţii Aqua Magic. Plaja Modern din Constanţa este, de asemenea, optimă pentru a prinde un bronz uniform şi este, de obicei, preferată de localnici şi de turiştii care vor să evite aglomeraţia din Mamaia. Amatorii de shopping au şi ei de unde alege. Constanţa este dotată cu mai multe mall-uri şi magazine de unde puteţi achiziționa nu doar ţinuta de plajă perfectă, dar şi suveniruri pentru cei dragi.

Alte locaţii care merită pe deplin incluse în lista de activităţi de weekend sunt: Muzeul de Istorie, Biserica Greacă Schimbarea la Faţă, Biserica catolică sfântul Anton de Padova, Edificiul roman cu mozaic şi Moscheea cu 140 de trepte, toate aflându-se în zona peninsulară.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular