Istoria ne povestește că, în vremurile vechi, oricare era acela care conducea destinele țării românești, alegea să fie ajutat de un grup de oameni (înțelepți, de cele mai multe ori bătrâni), oameni independenți care reprezentau vocea poporului în fața celui ce domnea. În timp, lucrurile s-au schimbat. România a trecut peste o dictatură îndelungată a unei singure voci, aceea a lui Ceaușescu, pentru ca din 1990 încoace să fim conduși de dinastia câtorva zeci de șmecheri și a acoliților lor. Iliescu, Petre Roman, Tăriceanu, Geoană, Băsescu și mulți alții au fost acolo, în fruntea țării, imediat după revoluție, loc unde-i poți vedea și acum, dacă nu personal, măcar prin urmașii pe care au avut grijă să-i lase în locul lor, evident, nu pentru binele românilor ci pentru a rămâne conectați la robinetul de resurse al acestei țări.
Din 1990 încoace suntem conduși de grupul ăsta de băieți veseli care au politizat tot ce mișcă pentru a asigura un control strict asupra banilor noștri cu care-și îngroșă conturile din străinătate, deși, cel puțin la nivel teoretic, lucrurile par că încep să se schimbe. Primul semnal a fost dat prin votul masiv pentru Iohannis, vot care n-a însemnat neapărat un vot anti Ponta cât o dorință a românilor de a aduce în fruntea țării un om care nu apăruse până atunci în cercurile de interese ale băieților deștepți. O figură nouă, un administrator bun, un primar cu rezultate.
Al doilea semnal ar putea fi redat de sondajul INSCOP care arată că după 26 de ani, românii s-au săturat de clasa politică și par să fie pregătiți să dea șanse unor candidați independendenți. Votul este zdrobitor, conform stiripesurse.ro 53,1% dintre români spun că ar vota pentru funcţia primar la următoarele alegeri locale o personalitate locală independentă, fără legături cu partidele actuale. 22,4% spun că nu ar vota un independent ca primar – 24,5% nu răspund.
Lucrurile sunt atât de simple, încât te și miri că românii nu le-au înțeles până acum. Un primar sau un președinte de Consiliu Județean, ajung în funcție propulsați de partidul pe care-l reprezintă, partid care nu este altceva decât un grup de băieți mânați de interese financiare. Odată ajuns în funcție, candidatul ales va face ceea ce-i va dicta partidul, adică va avea grijă să hrănească gurile celor care l-au urcat în funcție iar noi, cei care votăm, vom fi din nou lăsați pe afară. Vom fi din nou victimele propriului vot.
Și lucrurile merg chiar mai departe. Un primar care are ghinionul să fie în opoziție față de actuala putere se va vedea privat de orice fonduri ar trebui să primească de la Guvern. Alături de el, toată comunitatea pe care o reprezintă va îndura o sărăcie cruntă timp de patru ani. Primarii opozanți trebuie distruși la nivel de imagine și rezultate, pentru a nu mai fi aleși niciodată. Comunitatea va da vina pe edil, fără să înțeleagă că de fapt vina îi aparține, pentru că nu a știut să aleagă oamenii potriviți în fruntea țării.
Pentru că da, cheia pentru o Românie mai bună, oricât de utopic ar suna, este o depolitizare completă, până la vârf. O deparatizare a țării de hoții și corupții care lucrează doar pentru propriile lor buzunare nu și pentru noi. Au înțeles românii că e timpul pentru a da șanse candidaților independenți? Vom afla în 2016!
ideal, asa ar fi… ideea este ca primarul independent nu poate face nimic fara ajutorul consiliului local. ori, consiliul local este plin de rechinii si sacalii locali. prin urmare, primarul va trebui sa cada la pace cu ei. singura solutie ar fi alegerea in toate pozitiile cheie din administratia locala a unor persoane independente carora le-ar pasa de orasul asta si de locuitorii lui.