Grecia, sărbătorită în stil mare la Constanţa

IMG_0867Constanţa este un oraş gri, în extrasezon. E o realitate pe care cu toţii o constatăm an de an. Cu toate astea, oraşul nu-şi pierde potenţialul. Sunt convins că turiştii ar veni să vadă marea şi iarna, dacă li s-ar oferi evenimente potrivite, motive serioase să vină pe litoral.
Evenimentul pe care Corina Martin l-a gândit de ziua naţională a Greciei este genul de petrecere pe care Constanţa ar trebui s-o găzduiască cel puţin săptămânal. Dacă aş fi un turist venit la mare iarna în căutare de distracţie şi voie bună, exact asta aş vrea să văd. Tineri dansând în stradă, muzică specifică diverselor etnii care locuiesc aici, party-uri tematice care să mă facă să mă simt bine în ciuda frigului de afară.
Organizat de Asociaţia Delta-Litoral împreună cu mai mulţi tineri eleni care au acceptat să construiască un flash-mob pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, dansul grecesc din faţa City Park Mall a fost de fapt o micută lecţie de turism pe care Corina Martin ne-a servit-o scurt şi eficient. Sigur, totul ar fi fost mult mai frumos dacă tinerii ar fi purtat costumul tradiţional, dar frigul pătrunzător de afară a făcut ca acest lucru să fie imposibil. S-au descurcat oricum onorabil şi trebuie să recunosc, de mult nu mi-a mai fost dat să văd atâta veselie şi distracţie pe metru pătrat în pustiul si frigurosul oraş Constanţa. Formaţia Antik a fost şi ea la înalţime. Nu e uşor să cânţi la 0 grade însă ei au făcut-o şi încă excelent.  IMG_0878

Felicit organizatorii pentru că imediat după evenimentul lor am simţit nevoia să intru în primul restaurant grecesc pe care l-am găsit. Asta nu poate să însemne decât că ideea şi-a atins scopul. Comunitatea elenă merită sărbătorită. Noi constănţenii le datorăm enorm fie că vorbim despre cultură, arhitectură sau de ce nu, mâncarea excelentă. Grecia este prezentă în viaţa noastră zilnic şi lucrul acesta trebuie recunoscut şi cinstit cu orice prilej.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular