Update. Cozi interminabile în vămile constănţene

start_704909

Conform Mediafax, traficul rutier pe podul Giurgiu-Ruse a fost redeschis marti, la orele 20.00, pentru toate categoriile de vehicule.

Vămile Negru Vodă şi Vama Veche se confruntă cu o situaţie dificilă, dupa ce duminică, podul Ruse-Giurgiu s-a surpat pe secţiunea bulgărească. Avaria nu este mai lungă de un metru, dar chiar şi în această situaţie impune circulaţia pe un singur sens de mers, accesul autovehiculelor de peste 10 tone fiind interzis. Această restricţie a făcut ca majoritatea tiriştilor să aleagă drumul prin vămile constănţene, pe care au reuşit în scurt timp să le supraaglomereze.

În acest moment, la Negru Vodă, peste 180 de tiruri aşteaptă să fie controlate pentru a putea trece graniţa fiind întinse în cozi de peste 5 kilometri pe fiecare sens de mers. La un calcul simplu, un tir va sta in vama mai mult de 15 ore pentru a putea ajunge in Bulgaria. Nici în Vama Veche situaţia nu e diferită, peste 40 de tiruri aşteptând sa fie controlate, comparativ cu 2 sau 3 cate ai găsi într-o zi normală.

Dacă mai ţinem cont că bulgarii au estimat sfârşitul lucrărilor undeva după data de 13 aprilie, putem conchide că pe vameşii constănţeni îi aşteaptă zile din ce în ce mai grele.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular