Poliția a ”penalizat” cuibul de ilegaliști din Cuza Vodă

minore_hoate_31913900Ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în colaborare cu reprezentanţii Administraţiei Fondului de Mediu Bucureşti şi ai Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au desfăşurat o acţiune privind prevenirea şi combaterea activităţilor economice ilegale ce se comit cu ocazia colectării, valorificării, comercializării şi exportului de deşeuri industriale reciclabile.
Cu această ocazie poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale de pe raza localităţii Cuza Vodă, care au ca obiect de activitate colectarea şi valorificarea deşeurilor de la persoane fizice şi juridice.
Din verificări a reieşit faptul că 18 societăţi comerciale desfăşoară activităţi ilegale, încălcând prevederile art.6 şi art.9 alin.1 lit. f din Legea 241/2005 şi a OUG 196/2005 care au ca efect neplata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat prin neachitarea contribuţiei la fondul de mediu de 3% din veniturile realizate, din vânzarea deşeurilor metalice feroase şi neferoase şi sustragerea de la efectuarea verificărilor financiar contabile prin declararea fictivă a sediului social.
În urma acţiunii desfăşurate de poliţişti, au fost înregistrate 12 dosare penale, constatându-se 20 infracţiuni ca urmare a nerespectării prevederilor  art.6 şi art.9 alin.1 lit.32 f din Legea 241/2005.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular