Umbrele şi perdele pentru duş nedeclarate la Constanța Sud Agigea

politie-frontiera-masina-liviu-chiricaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 1.111 umbrele pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute şi 150 perdele pentru duş, nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 73.000 lei.
În data de 27.11.2013, între orele 10.30 – 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Ilfov.
În urma controlului primului container au fost descoperite 1.111 umbrele pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 60.000 lei dacă ar fi originale.
În al doilea container au fost identificate 250 perdele pentru duş, nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 13.000 lei.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular