Maria are nevoie de noi. Haideți s-o ajutăm.

Maria s-a nascut pe data de 06.04.2014. Ea s-a grabit sa vina pe lume desi nu era pregatita pentru bataliile pe care le avea de infruntat. Nascuta prematur, la 29 de saptamani, 1.300 de grame, 38 cm. lungime si scor Apgar 5, ghemotocul acesta de viata a vrut sa arate ca nu este doar grabita ci ca este si o luptatoare. Desi a avut nevoie de resuscitare timp de 15 minute, Dumnezeu ne-a stat alaturi, dandu-i viata.

La 3 zile de la nastere Maria s-a confruntat cu: hemoragie cerebrala, convulsii apoi edem cerebral. A petrecut foarte mult timp in incubator, la inceput ventilata mecanic, apoi pe C.P.A.P. ,dar dupa 2 luni si jumatate de nopti agonizante, nedormite si zile planse si dureroase plus o multime de complicatii, copilul nostru a fost externat cu urmatoarele diagnostice:

Hipoxie perinatala moderata
Sindrom detresa respiratorie sever
Hemoragie subependimala
Edem cerebral
Acidoza metabolica
Insuficienta renala acuta
Icter plurietiologic
Anemie de prematuritate
Leucomalacie periventriculara bilaterala gr. III-IV
Ventriculomegalie
Infectie cu Klebsiella Pneumoniae
Infectie cu Elisabethkingia Meningoseptica
ROP std. II, zona II centrala, FOD, boala “plus” (retinopatie de prematuritate).
Acum Maria a implinit un an. Pe 16 martie a fost internata la Centrul de recuperare neuropsihomotorie pt. copii “Dr. Nicolae Robanescu” pentru recuperare, EEG (electroencefalograma) si PEV (Potentiale Evocate Vizual). Din pacate, de aici am primit alte vesti triste. Mariuca a fost afectata destul de grav de problemele pe care le-a avut iar acum ea sufera de:
Microcefalie
Spasticitate marcata la nivelul membrelor
Hipotonie axiala
Modificari ale activitatii cerebrale in focar (epilepsie)
Deficit vizual cortical
Tulburare globala a dezvoltarii, predominant motorie
Cu alte cuvinte, pe langa faptul ca micuta noastra nu poate face tot ceea ce pentru alti copii de varsta ei e normal, ea nici nu vede. De aceea noi, parintii ei, dorim sa facem tot ceea ce se poate pentru ca ea sa aiba sansa la o viata normala. De la terapii la tratamente, ne dorim sa ajungem oriunde este posibil pentru ca ea sa fie bine. Din acest motiv avem nevoie de voi, de inimile voastre generoase, de rugaciuni si de SPERANTA PENTRU MARIA!

Mihaela Șoacăț – 0752144296
Contul Bancar BCR ,filiala Mangalia, in care se pot face donatii este:
RO84RNCB0811145231610001 – Șoacăț Mihaela (mama Mariei)
Codul Swift pentru cei ce doresc sa doneze din strainatate este : RNCBROBU

Credem in sansa Mariei la o viata normala! Credem ca intr-o zi se va juca, va alerga, va prinde fluturi, va vedea marea si chipul parintilor ei. De aceea, noi dorim sa facem tot posibilul pentru ca ea sa fie bine. Orice gest, oricat de mic, conteaza pt. noi. Haideti sa oferim o Speranta pt. Maria!

Mai multe detalii pe grupul de facebook dedicat acestui caz: https://www.facebook.com/groups/1417268355255949/

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular