Partidul România Unită a fost trecut în Registrul Partidelor Politice

În cadrul conferinței de presă ținute astăzi la sediul central al PRU, președintele partidului, deputatul Bogdan Diaconu, a anunțat înființarea oficială a PRU. Astfel, pe data de 23 aprilie 2015, a fost emisă de către Tribunalul București decizia finală de înființare, iar Partidul România Unită a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice la poziția 68 (http://tmb.ro/index.php/partide-politice).

Referitor la reacția ActiveWatch cu privire la proiectul de lege care prevede revenirea la denumirea de țigani pentru persoanele intitulate de etnie romă, președintele PRU Bogdan Diaconu a declarat că această organizație și-a demonstat deja atitudinea anti-românească în momentul în care a susținut public documentarul injurios difuzat de canalul public Channel 4. ”La ce ne putem aștepta de la un ONG care a felicitat Channel 4 pentru documentarul în care românii erau confundați cu țiganii? Același ActiveWatch îi cere președintelui Iohannis să repună pe tapet problemele imaginare ale minorității maghiare din România și consideră că lupta împotriva autonomiei secesioniste este ”de inspirație fascistă”. ActiveWatch este un ONG care primește bani într-un singur scop: să denigreze poporul român și să le facă sesizări celor care apără dreptul națiunii române de a-și păstra identitatea și de a trăi în propria sa țară”, a declarat liderul PRU.

Totodată, vicepreședintele PRU Dumitru Bădrăgan a prezentat interpelarea făcută pe tema hotărârii Curții Europene a Drepturilor Omului privind depozitul de deșeuri industriale de la Năvodari.

Prim-vicepreședintele PRU Augustin Hagiu a anunțat în cadrul aceleiași conferințe de presă declanșarea unor dezbateri publice pe tema scumpirilor practicate de supermarketuri în detrimentul consumatorilor români. PRU propune două soluții pentru rezolvarea acestui monopol al supermarketurilor: închiderea acestora pe perioada de week-end pentru ca producătorii autohtoni să își poată comercializa marfa în piețe și/sau obligativitatea ca supermarketurile să accepte la raft un cuantum obligatoriu de produse românești.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular