Contraamiralul Vergil Chițac: ”Aș candida la Primăria Constanța, într-un alt moment. Deocamdată nu mi s-a propus nimic”

Anumite zvonuri, venite chiar din interiorul filialei Constanța a Partidului Național Liberal, spun că Robert Boroianu nu ar mai fi pe placul colegilor săi, atât din Constanța cât și de la nivel național, în vederea unei posibile candidaturi pentru scaunul de primar al municipiului. Zvonurile respective, sosite pe mai multe surse, merg chiar mai departe și spun că numele cel mai vehiculat pentru a-l înlocui pe Boroianu în cursă ar fi acela al contraamiralului Vergil Chițac, rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân.

Cu siguranță, numele rectorului ANMB, Vergil Chițac, este unul care impune respect. Un intelectual cu rezultate meritorii în cariera sa, contraamiralul ar fi un candidat puternic, care s-ar bate cu șanse la funcția de primar, ar fi un altfel de candidat, impus de competența sa și nu de pilele de prin partid. Ar fi, poate, candidatul care ar obliga, prin respectul care i se cuvine, toată opoziția din Constanța să i se așeze în spate și să-l sprijine în lupta cu social democrații.

Cu toate astea, contraamiralul Vergil Chițac ne-a explicat că, în ciuda zvonurilor și chiar a unor articole de presă, adevărul este că nu a fost contactat de nimeni pentru a i se propune această candidatură. ”Mai am dreptul să candidez la încă un mandat de rector la ANMB și probabil că voi face acest lucru, așadar, în proporție de 90 % cred că drumul meu se îndreaptă în acea direcție. Totuși, pentru că uneori iau în calcul și posibilitatea ca oameni noi să vină la conducerea Academiei Navale, nu pot exclude total o asemenea ipoteză. Dar, în momentul în care discutăm, nu se pune problema și oricum, nu am fost căutat de niciun partid pentru a candida. Am citit într-un ziar că am fost contactat și am refuzat, dar nu este adevărat. Discuțiile nu au existat”, ne-a spus domnul Vergil Chițac.

Referitor la Constanța, rectorul Vergil Chițac, nu se detașează de cariera îndelungată de profesor și spune că și-ar dori să schimbe lucrurile mai ales în educație. ”Văd elevi care au note mari în liceu și pică BAC-ul cu nota 3. Cum se ajunge aici? Acei profesori care duc elevii în această situație ar trebui poate sancționați. Ca primar aș încerca să mă implic și să schimb lucrurile în educație, pentru că aproape totul pleacă de aici” ne-a spus contraamiralul Chițac. De asemenea, ca viitor primar, interlocutorul nostru spune că administratorul orașului trebuie să găsească neapărat surse de finanțare, în condițiile în care Constanța, cu port, turism, autostradă și canal, are un buget mai mic decât multe orașe care nu dețin asemenea resurse bune de exploatat. În final, viitorul primar Vergil Chițac ar schimba lucrurile din sistemul sanitar constănțean pentru că, spune dânsul, ”constănțenii nu trebuie să mai considere că trenul de București e cel mai bun doctor din oraș”.

Am avut, astfel, o discuție plăcută, cu un intelectual, pe care ne-ar plăcea să-l vedem în fruntea administrației constănțene și care, spre deosebire de actualul candidat al PNL Constanța, a trecut și testul de sinceritate, atunci când ne-a declarat, relaxat și curajos ”îl cunosc pe Gheorghe Dragomir (președintele PNL Constanța) de mic, am copilărit împreună, dar nu am discutat niciodată despre eventualitatea unei candidaturi la Primăria Constanța”.

Similar Articles

Comments

  1. Ar fi o schimbare foarte buna pentru Constanta sa candideze Chitac. Dupa tot tambalaul cu Mazare, avem nevoie de un om echilibrat si educat care cred ca ne-ar reprezenta mult mai bine.

  2. Sper sa candideze. Experienta nautica e un punct forte pentru un primar in Constanta. Si nici educatia lui nu strica pe langa papitoiu de Mazare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular