Bădrăgan îl provoacă pe Făgădău: ”Aveți curajul să dezbatem, față în față, problemele Constanței?”

Vicepreședinte al Partidului România Unită și totodată un candidat, declarat, la funcția de primar al municipiului Constanța, avocatul Dumitru Bădrăgan s-a declarat, într-un interviu acordat Constanta.ro, total nemulțumit de modul în care noul primar, Decebal Făgădău, își desfășoară activitatea.

”Trăim o situație de interimat pe care PSD a gândit-o în cele mai mici detalii, de mult timp. O situație neplăcută pentru noi, constănțenii. Un an de zile în care Decebal Făgădău trebuie să aleagă dacă va continua modul în care a funcționat Constanța sau va decide să deschidă administrația prin dezbateri constructive între noi, toți cei care iubim cu adevărat acest oraș. Trebuie ca actualul primar să medieze întâlniri în care să găsim soluții, să ascultăm ce are de spus fiecare iar într-un final, aceste dezbateri să conducă spre un primar ales și un consiliu local format din oameni care știu că mandatul lor înseamnă să fii în slujba orașului, nu doar să culegi privilegii. Dezbaterile pe care mi le doresc trebuie să ducă la construcția unui oraș sănătos, condus de o administrație care să-și prezinte raportul de activitate la fiecare sfârșit de an, iar dacă acesta se dovedește neproductiv pentru viața orașului, să-și prezinte imediat demisia.”, ne-a declarat Dumitru Bădrăgan.

Interlocutorul nostru s-a declarat însă dezamăgit de modul în care, Decebal Făgădău și-a început deja activitatea total netransparent, organizând întâlniri la care nu a permis accesul jurnaliștilor.

”Trebuie să înțelegem că suntem în 2015. Societatea civilă, cadrele universitare, reprezentanții portuari trebuie să se așeze alături de politicieni la dezbateri, pentru a înțelege care sunt cele mai bune soluții pentru acest oraș. Trebuie să înțelegem dorințele omului, trebuie să ajutăm familiile constănțenilor, să protejăm spațiile verzi, să amenajăm trotuarele inexistente în prezent, să găsim soluții pentru un preț mai bun al gigacaloriei. Sunt foarte multe probleme de rezolvat iar Decebal Făgădău organizează întâlniri cu patronatele din Mamaia, cu ușile închise. Stațiunea Mamaia e a constănțenilor, domnule primar numit, oamenii au dreptul să știe ce decizii luați în privința acesteia, nu merită să fie tratați cu spatele, așa cum ați făcut dumneavoastră”,  spune Dumitru Bădrăgan.

În final, avocatul constănțean a lansat o provocare actualului primar interimar. ”Vă invit, domnule Decebal Făgădău, să lăsăm deoparte haina politică și să discutăm, față în față, într-o dezbatere publică, problemele reale ale Constanței și soluțiile pentru acestea. Vă las să decideți unde și când doriți să organizăm această dezbatere, care nu poate fi altfel decât constructivă pentru constănțeni. Aveți curajul unei discuții publice, față în față cu mine?”

Așa cum îl știm noi pe actualul primar, provocarea va rămâne cel mai probabil fără ecou, însă ea arată încă de pe acum că lupta pentru fotoliul de primar va fi una extrem de încinsă.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular