Zece sfaturi pentru vacante ieftine

Pentru cei care iubesc calatoriile si isi doresc sa cunoasca si sa viziteze alte tari, sa organizeze vacante ieftine reprezinta unul din obiectivele principale din timpul anului. Cei care au calatorit mult, si-au dat seama care sunt cele mai bune metode de a planifica vacante ieftine si frumoase. Mai jos veti gasi cateva idei care va vor ajuta sa nu aruncati banii pe lucruri nefolositoare.

  • Vacante Last Minute. Chiar daca multi au impresia ca o vacanta planuita din timp, cu o oferta Early Booking poate fi ieftna, o vacanta last minute poate fi mai ieftina cu 50%. In plus, daca ai rezervat o vacanta cu 6 luni mai devreme, vei fi stresat de gandul ca se poate intampla ceva, ca nu mai poti pleca in vacanta si ca o sa iti pierzi banii (daca ai facut rezervarile pe cont propriu si nu ai apelat la o agentie de turism).
  •  Vacante ieftine cu avionul. Multe companii aeriene au curse low cost. Intereseaza-te si vei ramene surprins cat de putin costa. De altfel, evita sa pleci in weekend, de obicei in timpul saptamanii biletele sunt mai ieftine.
  • Alege locurile mai putin umblate. Trebuie sa stii ca o destinatie de top este extrem de scumpa. O vacanta ieftina inseama sa alegi destinatii mai putin frecventate, mai putin promovate, dar care iti pot oferi aceleasi satisfactii. O vacanta intr-o astfel de destinatie te poate ajuta sa economisesti cateva sute de euro.

Asadar, dupa ce ti-ai facut planul, ai facut rezervare pentru bilete si cazare, iata cateva sugestii de care trebuie sa tii cont ca sa nu arunci banii aiurea si sa poti economisi pentru vacante ieftine.

  • Nu cumpara harta orasului. Acestea le vei primi gratuit la hotel sau la centrele de informare turistica.
  • Foloseste mijloacele de transport in comun. Odata ce ai ajuns la aeroport, foloseste transportul in comun pentru a ajunge in centru. In majoritatea cazurilor acestea vor fi mai ieftine decat orice alt tip de transport.
  • Nu schimba bani in aeroport. In general sunt cursurile cele mai proaste si poti iesi in pierdere.
  • Scoate bani de la bancomate cat mai rar. Ideal ar fi sa scoti doar o singura data, deoarece la fiecare tranzactie vei plati niste comisioane, iar pentru mai multe plimbari la bancomat vei plati o suma considerabila.
  • Manaca in locurile unde ofera meniul zilei. Daca ai un buget mai restrans mananca la restaurantele unde ofera meniul zilei sau in food-courturile din galeriile comerciale. Evita restaurantele de fite deoarece nota de plata va fi destul de piperata.
  • Nu te atinge de minibarul din camera. Toate sticlutele din minibar, pe langa faptul ca sunt foarte mici sunt si foarte scumpe. Acestea le poti gasi in afara hotelului mult mai ieftine.
  • Bucura-te de vacanta. Cand esti plecat undeva incearca sa uiti de problemele de acasa sau de la serviciu. Exploreaza si incearca sa afli cat mai multe despre orasul/statiunea pe care o vizitezi.

Atunci cand vine vorba sa planuiesti  vacante ieftine, nu te grabi. Cauta cele mai bune oferte, economiseste, iar cand ai ajuns la destinatie ai grija sa nu cheltui bani pe lucruri inutile.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular