Cea mai nouă atracție a orașului: Observatorul Astronomic

Pasionații de astronomie sunt așteptați sâmbătă, 16 Aprilie, începând cu ora 19.00 la Observatorul Astronomic din zona Delfinariu. Observațiile depind de condițiile meteo, dar chiar și dacă este acoperit vizitatorii au ce vedea. Momentul observațiilor va fi urmat de cel al unui film 3D special. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii. Observațiile costă și ele 11 lei pentru adulți și 6 lei pentru cei mici.

Eveniment special la Observatorul Astronomic din Constanța. Pasionații de astronomie vor avea ocazia să vadă planeta Jupiter în toată frumusețea.

Călătoria virtuală numită “Universul Tău” începe sâmbătă, 2 Aprilie, la ora 19.00. Evenimentul este organizat de Astronom Experience în colaborare cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Cei prezenți vor avea la dispoziție telescoapele Observatorului pentru a admira corpurile cerești. Totul depinde însă de condițiile meteo. Rezervări și detalii suplimentare la Ștefan Costache – 0766 436 310.

Jupiter este a cincea planetă de la Soare și este cea mai mare dintre toate planetele din Sistemul solar.[7] Are diametrul de 11 ori mai mare decât cel al Pământului, o masă de 318 ori mai mare și un volum de 1300 ori mai mare.

Jupiter este al patrulea obiect de pe cer ca strălucire (după SoareLună și Venus; și câteodată Marte). A fost cunoscut din timpuri preistorice. Descoperirea de către Galileo Galilei și Simon Marius, în 1610, ai celor patru mari sateliți ai lui Jupiter: Io,EuropaGanymede și Callisto (cunoscute ca sateliții Galileeni) a fost prima descoperire a unui centru de mișcare aparent necentrat pe Pământ. A fost un punct major în favoarea teoriei heliocentrice de mișcare a planetelor a lui Nicolaus Copernic; susținerea de către Galileo a teoriei coperniciene i-a adus probleme cu Inchiziția.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular