Circul primarilor demenți. Nulitatea de Matei îl înjură pe Victor Rebengiuc în timp ce Vrabie taie sponsorizări live pe Facebook

Nu e foarte clar ce anume îi face pe primarii ajunși în funcție să-și piardă mințile. Cert e că se întâmplă. Poate sunt de vină toți pupîncuriștii care se adună în jurul edilului și-l ridică în slăvi, până când acesta își pierde rațiunea și începe să trăiască în propria-i fantezie. Am văzut asta cu toții la Ceaușescu. Poate sunt de vină banii mulți pe care primarul îi are la îndemână, cu care de multe ori, are șansa să schimbe destine, fapt care ajunge să-l facă să se simtă un fel de Dumnezeu. Poate, efectiv, puterea e cea care îi lasă fără minte, poate sunt frustrări din copilărie, așa cum scria Cristian Hagi.

Ieri și astăzi am mai trăit un episod trist, din epopeea unor domni care n-ar fi trebuit să ajungă primari niciodată. Agramați, violenți în limbaj, superiori, îngâmfați, Dumnezei ai urbei lor, Valentin Vrabie, primar de Medgidia sau Nicolae Matei, fost primar al Năvodari și actualmente păpușar șef al administrației din oraș, au arătat, în veritabile crize de mânie Divină, că nimeni și nimic nu le poate sta în față.

Pușcăriașul Nicolae Matei șterge pe jos cu legendarul Victor Rebengiuc

“Nenorocirea este că sunt destul de bătrân şi, de la o vârstă destul de fragedă, de pe la 13 ani, trăiesc în comunism… Şi nu-mi place asta. Nu m-am împăcat cu comunismul. A existat o scurtă perioadă, de încercare de a uita comunismul şi de a trece la lucruri mai plăcute, dar văd că în ultima vreme, se insistă să ne întoarcem din nou în perioada comunistă. Lucrul ăsta mă enervează şi nu cred că merităm aşa ceva. Toată conducerea ţării e formată din nişte semidocţi, nişte oameni fără pregătire, care, pentru noi cei care mai citim o carte şi mai ştim ce se întâmplă în lume, nu sunt buni. Asta mă enervează cel mai mult: comunismul şi PSD-ul”, a declarat Rebengiuc, într-un interviu oferit publicației Ziarul Metropolis.

Cine credeți că s-a găsit să critice discursul, mai mult decât pertinent, al marelui actor Victor Rebengiuc? Condamnatul Nicolae Matei, cel care se pare nu a văzut destul pușcăria, pe perioada în care a fost închis pentru dare de mită și ține cu tot dinadinsul să mai facă o vizită. Ce credeți că i-a răspuns Matei lui Rebengiuc, într-un comentariu pe Facebook? ”O să mori spurcat de ce limbi dai în cur la Sistem”.

matei

 

Să nu te întrebi cum a ajuns unul ca ăsta să conducă destinele Năvodariului? Într-o țară civilizată, într-un sistem construit de oameni sănătoși la cap, un individ ca ăsta nu mai intra în oraș, după asemenea jigniri adresate unei legende naționale. Dar, noi trăim în România și avem conducătorii pe care-i merităm.

Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, taie ”sponsorizările” către jurnaliști, live pe Facebook 

Pe același calapod se înscrie și Valentin Vrabie, recent alesul primar de Medgidia, care s-a remarcat în ultimul an doar cu amenințările pe care le aruncă la adresa jurnaliștilor care-și permit să-l critice. Supărat nevoie mare și folosind un limbaj agramat și colorat, celebrul Valentin Vrabie i-a comunicat unui jurnalist care se plângea de problema câinilor comunitari, că s-a terminat cu sponsorizările din acel moment. De parcă Primăria Medgidia e portofelul lui larg, din care plătește din când în când sponsorizări generoase către jurnaliști. Primarul nu s-a limitat doar la a se certa cu jurnalistul ci a adresat apelative urâte și invective către toți cei care și-au permis să-l critice.

conversatie6

 

Indivizi ca ăștia doi nu trebuie să mai ajungă vreodată în fruntea unor administrații locale, pentru că asemenea oameni sunt cei ce ne răpesc șansa la a evolua.  Ei sunt rodul unui stat în care ordinea și disciplina nu mai domnesc de multă vreme, un stat în care legea nu mai e respectată, un stat în care domnesc pomenile date de acești primari, un stat în care pomanagiii ajung să impună liderii.

De altfel, Vrabie și Matei sunt cunoștințe vechi. În trecut, Nicolae Matei mergea la pușcărie după ce oferise mită un teren șefului IPJ Constanța, Valentin Burlacu. Procurorii rețineau la acea vreme că Valentin Vrabie fusese cel care îl dusese pe șeful Poliției în audiență la domnitorul din Năvodari.

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular