Dumitru Caragheorghe este noul președinte al USR Constanța. Opoziția se pregătește pentru locale

După ce a zdrobit PSD la alegerile europarlamentere de luna trecută, USR Constanța se reorganizează rapid pentru prezidențiale, dar mai ales pentru localele și parlamentarele de anul viitor. Astfel, ieri seară, filiala locală a USR și-a votat noua conducere, Dumitru Caragheorghe fiind ales președinte al organizației municipale, în timp ce Mihai Ochiuleț și Laura Tănase au devenit vicepreședinți.

În aceste condiții, noul birou local al USR Constanța este format din șapte membri, după cum urmează: Dumitru Caragheorghe – președinte, acesta fiind sprijinit de cei doi vicepreședinți – Mihai Ochiuleț și Laura Tănase, Stelian Ion, Remus Negoi, Anca Mănăilă și Florin Cocârgeanu.

Vicepreședinții USR - Laura Tănase și Mihai Ochiuleț
Vicepreședinții USR Constanța – Laura Tănase și Mihai Ochiuleț

După cum se poate observa, fostul președinte al filialei locale, Remus Negoi a răma simplu membru, însă se pregătește să participe, alături de deputatul Stelian Ion, la alegerile interne care vor decide componența biroului filialei județene a USR. Este de așteptat ca scrutinul să fie organizat peste aproximativ două săptămâni. Mandatul celor enumerați este valabil până după alegerile parlamentare din 2020.

Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe

Mitică Caragheorghe, noul președinte al USR Constanța, ocupă de șapte ani poziția de directorul general al firmei Cardinal Motors, dealerul local al mărcilor de autovehicule comerciale Audi și Volkswagen.

Caragheorghe lucrează pentru Cardinal de 14 ani, mai întâi ca director financiar al bursei auto WeltAuto (2005-2012),  iar ulterior ca director general, din mai 2012, poziție pe care o ocupă și-n prezent.

Înainte de industria auto, timp de doi ani și patru luni, Caragheorghe a profesat pe postul de economist la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța (mai 2003 – august 2005).

Dumitru-Caragheorghe-presedintele USR Constanta
Dumitru Caragheorghe presedintele USR Constanța

Absolvent cu diplomă de licență, din 1997, al secției Afaceri Internaționale a Facultății de Științe Economice, din cadrul Universității Ovidius, Caragheorghe a obținut în 2002 și masterul în economie. Și-a continuat studiile, iar în 2005 a obținut un nou master, de această dată în transporturi martime și multimodale, la Universitatea Maritimă din Constanța (UMC).

Relevant pentru un om politic, lui Caragheorghe nu-i lipsește nici voluntariatul din mapa profesională, acesta fiind implicat, în perioada 2003-2005, în acțiunile Oceanic-Club, unde a ocupat poziția de secretar general al organizației, iar din decembrie 2015 a participa la activitățile JCI Constanța (Junior Chamber International).

Caragheorghe este membru fondator al USR Constanța (Uniunea Salvați România) începând din septembrie 2016, vicepreședinte al Asociației “Verde Urban” Constanța, din august 2016, și nu în ultimul rând, membru al JCI Constanța din decembrie 2014 (de unde înțelegem că s-a retras între timp).

În noua formulă, USR Constanța se pregătește pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Cu siguranță USR va avea și propriul candidat la alegerile pentru fotoliul de primar al Constanței, urmând ca acesta să fie lansat peste aproximativ două – trei luni de zile. După toate probabilitățile, usr-iștii vor opta pentru un nume intern, și nu pe varianta susținerii unui personaj din afara partidului.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular