450 metri de plasă monofilament şi 45 kilograme de peşte confiscate

pestiPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând cinci cetăţeni români care transportau cantitatea de 45 kilograme de peşte din specii diferite fără documente justificative şi 9 plase monofilament în lungime de 450 metri.
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.35, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia Super Nova, în care se aflau B.C. de 28 ani şi M.G.C. de 36 ani. În urma controlului au fost descoperite 19 kilograme peşte din specia novac, pentru care cei doi bărbaţi domiciliaţi în judeţul Constanţa nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
În aceeaşi zi, în jurul orei 13.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat pe raza localităţii Sinoe, unde i-au identificat pe B.G. de 41 ani, U.G. de 35 ani şi C.I. de 38 ani, care transportau în trei saci de rafie 9 plase monofilament şi cantitatea de 26 kilograme peşte din specia plătică. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament în lungime de 450 metri, iar cantitatea de peşte, evaluată la 111 lei, a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, în conformitate cu prevederile legale. Bărbaţii, domiciliaţi în judeţele Constanţa şi Bacău, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de transport al peştelui fără documente legale şi deţinere a plaselor tip monofilament, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular