Marfă susceptibilă a fi contrafăcută, descoperită în P.T.F. Ostrov

imbracaminte-contrafacutaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români încercau să le introducă în ţară în vederea comercializării.
În data de 09.03.2013, în jurul orei 14.00, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români, care călătoreau pe jos dinspre R. Bulgaria.
Poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele celor doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Brăila, articole de îmbrăcăminte sport susceptibile a fi contrafăcute.
Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa deţinută şi nici acordul titularilor mărcilor înregistrare pentru punerea în circulaţie a produselor ce purtau însemnele disticitive.
Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 1.400 lei dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea confiscării şi trimise spre expertizare.
Bărbaţii, cu vârste de 21 şi 24 ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular