66 de kilograme de somn confiscate la Chilia

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control o ambarcaţiune din fibră de sticlă cu motor, în care se aflau o persoană de sex masculin şi una de sex feminin.
În ambarcaţiune au fost descoperite opt unelte de pescuit tip pripon cu 240 cârlige şi cantitatea de 66 kilograme de peşte din specia somn. Cele două persoane, domiciliate în oraşul Sulina, nu au putut prezenta autorizaţia de pescuit comercial. somnPoliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit comercial, iar cantitatea de peşte, evaluată la 528 lei, a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa autorizaţiei/licenţei de pescuit comercial”, „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „transportul fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular