Articole contrafăcute, confiscate în Constanţa Sud Agigea

photo 2Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în trei containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China jucării pentru copii, veselă de bucătărie şi lenjerie de pat susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 725.000 lei dacă ar fi originale.
● La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 2.901 articole reprezentând veselă de bucătărie (castroane din plastic) şi lenjerie de pat, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 125.000 lei dacă ar fi originale.

● În data de 18.03.2013, în jurul orei 09.30, într-un container sosit din Chia pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov, au fost descoperite 10.404 articole reprezentând jocuri educative pentru copii, cu o valoare de aproximativ 600.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean irakian în vârstă de 26 ani, cu reşedinţa în judeţul Gorj, un cetăţean chinez în vârstă de 30 ani, cu reşedinţa în judeţul Ialomiţa, respectiv un cetăţean român în vârstă de 37 ani, domiciliat în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular