ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE SĂRBĂTORITĂ ŞI DE POLIŢIŞTII CONSTĂNŢENI

ziua-politiei-romane-4

Ca în fiecare an, la data de 25 martie, de „Buna Vestire” se sărbătoreşte „Ziua Poliţiei Române”. Anul acesta se împlinesc 191 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Acest moment de sărbătoare reflectă istoria unei instituţii care, de atâta vreme este pusă în slujba cetăţeanului.
Fiecare stat are istoria sa, iar în interiorul acestuia, fiecare instituţie a parcurs un drum devenit peste ani istorie. În fiecare an, la data de 25 martie, Poliţia Constănţeană îmbracă haine de sărbătoare, motivaţia regăsind-o în istorie, mai precis acum 191 de ani, în timpul domniei lui Grigore Dimitrie Ghica, care înmâna în anul 1822, marelui Agă Mihăiţă Filipescu steagul Agiei, legalizând funcţionarea acestei instituţii.
De-a lungul vremii, slujbaşii acestei instituţii au purtat pe rând denumiri cum ar fi: ispravnic, vătaf de vânători, agă, miliţian sau poliţist, diferenţa este doar a veacurilor în care-şi îndeplineau misiunile, comună fiindu-le datoria de-a îndepărta nelegiuirile.
În această dimineață, la ora 09.00, la sediul IPJ Constanța a avut loc festivitatea de avansare în grad, astfel fiind avansați, înainte de termen, 2 agenți de poliție respectiv, șeful Postului de Poliție Bărăganu și un lucrător al Poliției Oraș Cernavodă, dar și doi ofițeri, unul din cadrul Serviciului Criminalistic iar al doilea din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor.
La termen au fost avansați 142 de agenți de poliție și 48 de ofițeri.
Evenimentele au continuat în Parcul Central al municipiului Constanța unde a fost prezentată o parte din logistica Serviciului Criminalistic, a celui Rutier și a Serviciului Acțiuni Speciale.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular