Jucării şi haine contrafăcute, descoperite în Portul Constanţa

jucarii-confiscatePeste 40.000 de jucării şi aproximativ 2.250 de articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 350.000 de lei, au fost descoperite de poliţişti, în Portul Constanţa, în timpul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în legătură cu operaţiunile de import – export şi a produselor contrafăcute ori piratate.

În perioada 15 – 16 aprilie a.c., ofiterii Serviciului de Politie Transporturi Maritime, sub coordonarea Directiei de Politie Transporturi – I.G.P.R., în colaborare cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud si reprezentanti ai D.S.A.O.V. Bucuresti, au efectuat controale asupra marfurilor existente în patru containere sosite în Portul Constanta Sud Agigea, la data de 11 aprilie a.c., având ca destinatar mai multe societati comerciale din Bucuresti.
Containerele erau încarcate cu diverse marfuri, respectiv 44.270 de jucarii si 2.239 de  articole de îmbracaminte, marfa de provenienta China, în valoare de 352.424 lei. Marfurile descoperite au fost retinute de catre organele vamale în vederea continuarii cercetarilor, iar în cauza, s-au întocmit dosare penale, efectuându-se cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de punere în circulatie de marfuri contrafacute, fapta prevazuta si pedepsita de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular