Biciclete nedeclarate şi pături contrafăcute, reţinute la Agigea

Bicicleta de copii Hello Kitty 16-900x600Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China biciclete pentru copii care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară şi pături susceptibile a fi contrafăcute.
În data de 18.04.2013, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În primul container au fost descoperite 50 de articole, reprezentând biciclete pentru copii, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, iar în al doilea se aflau 510 pături din fibră sintetică, bunuri susceptibile a fi contrafăcute.
Marfa, evaluată la aproximativ 66.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român în vârstă de 61 ani, domiciliat în judeţul Ilfov, respectiv un cetăţean chinez în vârstă de 49 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006, respectiv de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular