Peste două tone de motorină confiscate în judeţul Constanţa

motorinaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intocmit dosar penape numele a  doi cetăţeni români care deţineau în cadrul unei societă comerciale 2.320 litri de produs petrolier fără a avea documente legale.
În data de 18.04.2013, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori din cadrul D.R.A.O.V. Constanţa au desfăşurat o acţiune în zona de competenţă, în cadrul careia au controlat un punct de lucru aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Constanţa.
La punctul de lucru al respectivei societăţi comerciale a fost găsită cantitatea de 2.320 litri produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care administratorul societăţii comerciale nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării motorina depozitată în butoaie metalice, evaluată la 13.920 lei, întocmind în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în acte contabile sau alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 Cod Penal raportat la art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular