Corall Mall a murit. În vară se va lansa Cora Constanţa!

Foto_proiect_CoraAşa cum spuneam într-un text precedent, proiectul Corall Mall, lansat cu surle şi trâmbiţe, pierde din ce în ce mai mult teren. Iniţial am aflat cu toţii că termenul de 15 mai, dorit pentru inaugurare, este nerealizabil. Apoi am aflat că mai mult de jumătate din funcţionalităţile anunţate ale mall-ului nu vor mai exista în primă fază. Vor exista doar 40 de magazine, fără cinematograf. Vorbim practic de o ancoră, magazinul Cora, alături de o galerie formată din chiriaşi clasici, pe care-i putem găsi în orice alt mall din oraş. Ultima ştire, venită din partea celor ce reprezintă proiectul în sine, este că s-a renunţat la denumirea de Corall. Se va inaugura un centru comercial, numit simplu Cora Constanţa. Din păcate, nimeni nu ştie încă data la care noul Cora se va lansa, lucrările fiind în plină desfăşurare. Acestea fiind spuse, nu poţi decât să te întrebi cum e posibil ca pentru doar jumătate din cele anunţate să avem parte de întârzieri atât de mari. Dacă proiectul ar fi trebuit dus la capăt aşa cum a fost anunţat iniţial, am fi asistat probabil la o inaugurare în anul 2015. Mai multe despre răposatul Corall Mall, puteţi citi şi aici: Deschiderea Corall Mall se amana!

Similar Articles

Comments

  1. Sa iti fie rusine ! Am in Spatiu in Cora si nu iti permit sa denigrezi . Ești o mare jigodie , te rog sa iti vezi de treaba

    • Unde e denigrarea de fapt? Nu-mi permiti tu sa denigrez 🙂 Ma faci sa rad. Esti un mic comerciant, care a investit intr-o franciza si se crede buricul pamantului. O sa dai faliment rapid, te asigur.

        • Hai sa lamurim niste lucruri. Rand pe rand.
          1) http://www.constanta.ro nu este un blog! Trebuie sa inveti sa faci diferenta intre un ziar si un blog, esti ditamai patronul, ce naiba.
          2) Pentru ca ne injuri de mult, pe unde apuci, iti dam o lectie mica de afaceri. Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci, atunci cand investesti intr-o afacere, este sa te apuci sa te injuri cu media. Primul ar fi sa cunosti un pic de gramatica, dar e cam tarziu. Mediteaza macar la ultimul.
          3) Ai dreptate. Noi, cei din echipa Constanta.Ro nu ne-am dat seama. O cafenea nu moare niciodata, e o afacere perpetua si care se mosteneste din bunici in nepoti, facand din ce in ce mai mult profit in decursul anilor. Suntem pur si simplu ageamii si n-am observat ca de fapt, tara asta intreaga, economic vorbind, se sprijina pe cafenele! Cred ca ai gresit foarte tare dezvaluind aici ca o cafenea nu da niciodata faliment. Ai aratat ca esti un idiot .. dar ai spus si altora secretul unei afaceri care nu da gres niciodata. Ti-ai distrus deci, de doua ori, sansa de a deveni cineva!

  2. Salut, Dorian
    Am observat si am ignorat pana acum remarcile tale tendentioase referitoare la acest proiect. Sunt convins ca e foarte usor sa dai niste verdicte, fara a fi implicat nici macar o secunda in realizarea unui astfel de proiect. Sunt multe lucruri pe care nu le intelegi, motiv pentru care evaluezi total gresit rolul unui centru comercial. E o abordare destul de frecventa in Romania, cea in care critica distrugatoare ucide orice argument constructiv. Fiecare are dreptul la opinii, insa atunci cand tinzi sa devii formator de opinie, imi permit sa te contrez.
    Proiectul s-a redus la o galerie de hipermarket pentru ca un proiect excelent ca Maritimo nu merge; nu merge in sensul in care lumea nu cumpara. Cei de la Cora poate au decis sa nu mai bage inca 20 de milioane deocamdata, cu riscul de te nemultumi. In plus, sunt convons ca stii ce inseamna criza, densitate de retil/loc, ROI, etc, asa ca nu te mai plictisesc cu explicatii suplimentare.

    Referitor la intarzieri, daca tu consideri ca 2 luni este o durata exagerata, inseamna ca nu ai pic de experienta in deschiderea unor astfel de proiecte. De fapt, n-ai, dar ai fi putut verifica ce s-a intamplat in cazul altor proiecte. Hai sa nu exagerez acum, sa ne referim doar la Constanta..daca nu ma insel Maritimo s-a amanat cu vreo 2 ani…
    Dar daca tot esti un constantean adevarat, ai putea remarca importanta unui astfel de proiect pentru oras: locuri de munca, venituri din impozite, cresterea ponderii comertului modern intr-o zona neacoperita a orasului. Poate iti placea mai mult cum arata zona respectiva inainte…sunt curios daca ai fost la fel de vehement cand un mall s-a deschis in mijlocul unui parc…

    Ca o concluzie, poate ca eu sunt subiectiv, dar am voie. Tu insa trebuie sa fii obiectiv, si nu esti. Plus ca total dezinformat
    PS – proiectul nu s-a numit niciodata Corall Mall, ci doar Corall. Termenul de 15 mai l-ai cules de pe strada, nu s-a facut nicio notificare oficiala cu aceasta data. Si cand spui ca nimeni nu stie data deswchiderii, ai vrut sa spui ca tu nu stii.

    • Domnule Daniel. Sa le luam pe rand, zic.
      1) Nu vad unde e atitudinea mea tendentioasa, sincer. Ba chiar as fi putut fi mult mai rau si as fi putut comenta legat de faptul ca pentru Cora s-a modificat intreaga infrastructura a zonei respective, inutil, tinand cont de ce s-a vrut si ce se ofera. Nu am fost tendentios, am constatat adevarul.
      2) Mi-am dorit extrem de tare sa pot avea o colaborare constructiva cu reprezentantii companiei dumneavoastra. Am inceput insa aceasta colaborare, fiind fortat sa discut pe CONTUL CORA DE FACEBOOK, fara sa stiu cu cine si cu raspunsuri primite cam o data 3-4 zile. Profesionist, nu-i asa? Cand intr-un final am protestat pentru acest mod de comunicare, am primit adresa de e-mail a unui domn. Am reusit sa comunic si cu dansul, pret de cateva mailuri. Acesta mi-a promis ca in ziua in care vor fi anuntati chiar si in parte, chiriasi din Coral, voi primi un comunicat. Acel comunicat s-a transmit, e drept, dar nu de catre el ci de catre altcineva si doar catre Mediafax. Profesionist din nou, nu-i asa? Comunicare eficienta. I-am scris domnisoarei care a trimis comunicatul catre Mediafax si am fost din nou redirectionat, catre o persoana care m-a facut mincinos, cand i-am povestit intreaga epopee, pentru simplul motiv ca dansa era singura indrepatita sa-mi dea informatii, desi eu le primisem deja de la multe alte persoane din compania dumneavoastra. Sunteti subiectiv? Am si eu doza mea de subiectivism, cand sunt tratat asa, desi in cazul de fata am facut tot posibilul sa raman obiectiv.
      3) Explicatiile dumneavoastra, legate de refuzul celor de la Cora de a investi sunt puerile. Nu e vorba de criza. De comparatia cu Maritimo nu mai discut. Cunosc exact motivele pentru care nu s-a mai investit si le voi face publice la momentul potrivit. Nu consider deocamdata ca ele fac interesul constantenilor.
      4) Sigur, remarc importanta unui asemenea proiect pentru oras. Insa constantenilor, adevarati sau mai putin adevarati, li s-a promis un mall de lux, cu cinematograf .. etc, etc si li se ofera muuult mai putin. Au dreptul sa stie adevarul, pentru ca in ziua inaugurarii sa aleaga argumentat daca merita sau nu sa-si piarda timpul intr-o zona in care circulatia, datorita dumneavoastra, va deveni infernala.
      5) N-am spus niciodata ca proiectul s-a numit Corall. L-am denumit generic Corall Mall, pentru ca asa il cauta constantenii in fiecare zi pe google. Stiti dumneavoastra mai bine cum e cu impamantenirea unor denumiri. Mi se pare oricum amuzant ca va legati de detalii atat de minore. Spuneti ca data de 15 mai am cules-o de pe strada? Cine? Eu singur sau toate ziarele care au scris asta, incepand cu ZIARUL FINANCIAR si terminand cu Constanta.Ro?
      6) Domnule Dan, oricine ati fi, simplul faptul ca punctul dumneavoastra oficial de vedere e aici, intr-un comentariu, chiar langa cel al unui chirias de-al companiei dumneavoastra care ma injura de ceva vreme, arata lipsa de profesionalism de care oamenii angajati in compania pe care o reprezentati dau dovada. In plus, dumneavoastra sunteti un simplu broker in companie si NU cred ca sunteti indreptatit sa vorbiti in numele acesteia. Totusi, apreciez punctul de vedere si accept oricand dialoguri SERIOASE si ARGUMENTATE pe tema proiectului Coral. VA doresc o zi buna. DUMNEAVOASTRA, daca intelegeti aluzia mea.

      • Buna ziua din nou,

        Va raspund punctual:

        1) Cora a obtinut autorizatiile si va construi un sens giratoriu in intersectie. In zona exista un teren neocupat, o cale ferata, garaje parasite. Nu inteleg influenta negativa a proiectului, as vrea sa detaliati. Un site concurent de-al dumneavoastra a contactat pe cine trebuia si a obtinut informatiile cerute.
        2) Nu stiu cu cine ati vorbit, mi se pare amuzanta relatarea, n-o sa comentez pentru ca totusi nu stiu detaliile. Faceti referire la mai multe persoane din compania mea, Faceti niste confuzii, e clar, dar e mai putin important
        3)+ 4) Nu stiti ce inseamna mall de lux, nu exista asa ceva in Romania, dar o pun pe seama amatorismului in domeniu. Exista un mall cu un mix excelent, la Maritimo. Vanzarile sunt mult sub asteptari. Un proiect de aceeasi amploare, in acest moment, nu ar fi oportun. Ceea ce dumneavoastra numiti explicatii puerile sunt de fapt concluziile a nenumarate simulari financiare, si ma deranjeaza ca din nou dati verdicte nedemne de un potential jurnalist. Nu va cere nimeni sa fiti specialist in domeniu, dar incercati sa aveti o abordare moderata si eleganta. Comunicatul de presa din urma cu cateva luni da informatii relevante constantenilor, nu dezinformeaza, nu-i induce in eroare, si fiti linistit ca ca nu vor veni teleghidati crezand ca e mall de lux. Nici numerita sa raspund la acest punct.
        5) Articolul din ZF a fost eronat, citatele au fost false, in fine, accept explicatiile dumneavoastra.

        6) nu stiti cu ce ma ocup, astfel incat voi lua afirmatiile legate de profesionalism drept o jignire. Si nu e prima. Sunt comentarii ale unei persoane care stie infinit mai multe detalii decat dumneavoastra despre proiect. Nu consider normal faptul ca dati detalii despre identitatea mea doar pentru ca v-am dat adresa de e-mail; daca as fi vrut sa ma recomand, as fi facut-o. Nu fa confuzia cu pozitia oficiala a unei companii, Daca tu scrii despre Cora Constanta inseamna ca scrii in numele celor de la Cora? Despre ce vorbim?
        Faptul ca faceti referiri la identitatea mea, plus jignirile gratuite sunt la fel de grave ca injuraturile, cu care nu ma identific.

        Nu sunt specialist PR, nu e de datoria mea sa va contactez sau va dau informatii, asta e datoria dumneavoastra de jurnalist. Am comentat ca un simplu ctitior, ANONIM, deranjat fiind de textul articolului. Si am comentat pe un site public, pentru o mai mare transparenta.Nu inteleg aluzia, daca dumneavoastra nu considerati discursul meu ca fiind serios si argumentat, inseamna ca am pierdut timpul. Timpul meu liber.

        • 1) Sensul giratoriu despre care vorbiti inseamna haos in respectiva intersectie, foarte circulabila pana la aparitia lui. Vom trai si ne vom convinge amandoi de aceasta realitate trista. In plus, locatia pe care ati ales-o si despre care continuati sa sustineti ca era o zona parasita, va va aduce mari deservicii. Din nou, ne vom convinge in viitor si despre aceasta afirmatie.
          2) Ma bucur ca va amuza relatarea mea. Poate intr-o zi, la o cafea tare, la care sunt mai mult decat onorat sa va invit cand ajungeti pe litoral, va dau mai multe detalii.
          3-4 Probabil am gresit eu, vorbind despre un mall de lux. Cu toate astea, diferenta intre ce s-a promis si ce se ofera, e ca diferenta de la lux la ordinar. Si-mi asum cuvintele.
          5 Afirmatia dumneavoastra: informatie culeasa din strada nu se justifica, chiar si fiind publicata eronat de catre ZF. Este o jignire la adresa mea si am luat-o ca atare.
          6) Nici n-am sustinut ca stiu cu ce va ocupati. Am spus doar ca nu cred ca sunteti calificat sa apareti aici, tinand cont de functia pe care o ocupati si sa ma jigniti la modul la care ati facut-o. Nu am spus cine sunteti, nu v-am dat numele complet si nici nu am specificat compania despre care stim amandoi. Apareti aici si-mi spuneti ca sunt un dezinformat, amator si folositi expresii de genul “toti stiu cand se deschide, numai tu nu” ? Domnul meu, eu daca nu stiu cand se deschide, este pentru ca punctul de vedere OFICIAL al CORA a fost ca data nu se poate avansa insa. Repet, OFICIAL! Spuneti ca un site concurent publica informatii? Sigur, pentru ca le-au primit de la oameni ca si cel care ma injura mai sus .. si care va e client si povesteste presei absolut tot ce vorbeste in birourile companiei dumneavoastra, ca sa para interesant. Eu n-am vrut sa procedez asa, am acceptat doar punctele de vedere oficiale. Greseala mea. De-acum o sa-mi schimb optica. Va simtiti jignit? Si eu de comentariul dumneavoastra, facut in zeflemea si la pertu, de parca am facut armata impreuna. Profesionalismul, domnul meu, nu se pierde nici macar in comentariile anonime. Nu sunt dusmanul proiectului dumneavoastra. Asa cum am spus, sunt deschis unei colaborari constructive si in interesul constantenilor. Trebuie insa sa am si cu cine. Iar dumneavoastra imi dovediti, daca mai era nevoie, inca o data in plus, ca NU am. Daca v-am jignit, va cer scuze. Reiterez invitatia mea, oricand ajungeti pe litoral, la o cafea tare si o discutie barbateasca. Succes!

          • Adresarea la persoana a 2-a singular este mai mult decat normala intr-un cadru profesionist echidistant, chiar la nivel foarte inalt. Nu doar intre camarazi de armata. Cand mi-am dat seama ca nu e cazul, am trecut la persoana a 2-a plural.
            Subiectele de business genereaza discutii de business; ma intreb ce subiecte genereaza o discutie barbateasca, Poate dac-as fi facut armata, as fi stiut….
            Am pierdut destul de mult timp, sper insa ca cititorii sa poata cantari ambele pareri si sa traga concluziile corecte. Si constantenii sa aprecieze investiile private din oras care genereaza noi locuri de munca.
            Concluziile dumneavoastra referitoare la persoana mea, in urma unor argumente pe care am incercat sa le expun succint, le voi accepta si voi inchide subiectul aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular