Aproximativ 100 kilograme de calcan, confiscate la Tulcea

DSC06340Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care transportau, pe jos şi cu o ambarcaţiune, 130 kilograme de peşte, din care aproximativ 100 kilograme din specia calcan, fără documente justificative.
● În data de 12.06.2013, în jurul orei 14.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea au identificat un bărbat, care transporta pe jos, în zona portului Tulcea, trei genţi din plastic încărcate cu peşte.
În urma controlului specific asupra bagajelor personale a fost găsită cantitatea de 98 kilograme din specia calcan.
Persoana în cauză, P.L., în vârstă de 32 ani, domiciliată în Bucureşti, nu poseda documente justificative pentru cantitatea de peşte.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune fără număr de înmatriculare, cu motor ataşabil, în care se aflau două persoane.
În ambarcaţiunea tip lotcă fost găsită cantitatea de 32 kilograme peşte din specii diferite, precum şi 14 plase tip monofilament, pentru care cele două persoane, domiciliate în judeţul Tulcea, nu posedau documente de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele plasele de pescuit, în lungime de 965 metri, iar cantitatea de peşte au predat-o spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi utilizare a plaselor tip monfilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular