Conducea un Golf fără asigurare şi cu I.T.P. – ul expirat

golfPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat  în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care nu  poseda asigurare tip carte verde şi nici cetificat de inspecţie tehnică periodică valabil.
În data de 18.06.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru control, în interiorul Portului Constanţa Sud Agigea, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de cetăţeanul român R.C., în vârstă de 42 ani.
În cadrul controlului specific a reieşit faptul că şoferul, domiciliat în judeţul Constanţa, nu posedă asigurare tip carte verde pentru autoturismul în cauză, iar certificatul de inspecţie tehnică periodică nu mai este valabil.
Conducătorul auto a declarat că nu a dispus de suma de bani necesară pentru a se deplasa în R. Bulgaria pentru procurarea respectivelor documente.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit conducătorului auto dosar penal sub aspectul savârşirii infractiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înregistrat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 85, alin. 4 din O.U.G. 195/2002.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular