Peste 300 metri de plase de pescuit şi 54 kilograme de peşte confiscate

STA50034-vertPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o persoană care transporta, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 54 kilograme de peşte din specii diferite şi 13 plase de pescuit comercial fără documente justificative.
În data de 19.06.2013, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor, condusă de cetăţeanul român H.S., în vârstă de 55 ani.
În ambarcaţiune au fost găsite 13 plase de pescuit tip comercial şi cantitatea de 54 kilograme peşte proaspăt din specii diferite.
Bărbatul, domiciliat în judeţul Tulcea, nu poseda licenţă pentru pescuit comercial şi nici documente justificative pentru provenienţa şi transportul peştelui.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, în lungime de 327 metri, iar cantitatea de peşte, evaluată la 244 lei, au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pecuit comercial” şi „deţinere şi transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular