Autocar plin cu țigări, descoperit la Vama Veche

2868mPolitistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au descoperit aproximativ 44.000 de tigarete netimbrate, ascunse in interiorul unui autocar ce efectueaza curse intre Turcia si Romania.
In data de 28.06.2013, in jurul orei 00.10, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanta si G.N. Mangalia au efectuat in apropierea P.T.F. Vama Veche, in baza unei informatii, controlul amanuntit al unui autocar, ce efectueaza curse intre Romania si Turcia.
In urma controlului au fost gasite 43.740 de tigarete netimbrate, ascunse in locuri special amanejate, sub scara de acces prin mijlocul autocarului, dupa un panou mochetat si dupa panourile rezervoarelor.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii tigaretele, evaluate la aproximativ 21.870 lei, iar autocarul a fost indisponibilizat la sediul Garzii de Coasta in vederea continuarii cercetarilor.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda prin detinere, transport si comercializare a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca provin din contrabanda, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 si evaziune fiscala, prin detinerea in afara antrepozitului fiscal a unei cantitati de produse accizabile suspuse marcarii, nemarcate si marcate necorespunzator peste limita a 10.000 tigarete, fapta prevazuta si sanctionata de art.296^1, litera l, Legea 571/2003, modificata de O.U.G. 54/2010, cu aplicarea art. 33 din Codul Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular