37 saci cu îngrăşământ chimic şi 900 litri cu produs petrolier sustrase din Cernavodă

Garda-de-CoastaPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit  pe fluviul Dunărea, zona Cernavodă, o ambarcaţiune cu 37 saci de plastic conţinând 1000 kilograme de îngrşământ chimic şi o autoutilitară cu 900 litri produse pertoliere în 5 bidoane de plastic furate din port,6 cetateni cercetati in cauza.
În data de 18.08.2013, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă aflaţi în misiune pe malul stâng al Dunării, au descoperit o ambarcaţiune , încărcată cu 37 saci de plastic conţinând aproximativ 1000 kg. îngrăşământ chimic, la bordul căreia se aflau doi cetăţeni români cu vărste de 30 ani respectiv 38 de ani domiciliaţi în judeţul Ialomiţa şi în judeţul Constanţa.
În apropierea locului descoperirii făcute, pe mal, au fost indentificate alte 4 persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 31 de ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa, aflaţi la bordul unei autoutilitare, marca Opel Movano, încărcată cu 5 butoaie din plastic, conţinâd aproximativ 900 litri produs petrolier.
Pentru bunurile respective, pesoanele în cauză nu au putut prezenta documentele de provenienţă.
În urma cerecetărilor efectuate a reieşit faptul că produsul petrolier a fost sustras de un cetăţean cu vârsta de 59 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, lucrător pe un şlep ancorat în apropierea autoutilitarei.
Celor în cauză, le-au fost întocmite documentele pentru săvârşirea infracţiunilor de „delapidare” şi respectiv „complicitate la delapidare”, faptă prevăzută şi sancţionată confrom art. 26 respecti art. 215 indice 1 Cod Penal.A fost dispusa masura indisponibilizarii mijloacele folosite şi produsele  sustrase , cu o valoare totală de 25.550 lei,pina la finalizarea cercetarilor.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular