Gigi Chiru a prezentat liderilor PDL un raport despre ilegalitățile administrației constănțene

gigi-chiru2Așa cum anunțam într-un material anterior, senatorul Gigi Chiru a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a prezentat șefilor săi, pe linie de partid, un raport despre ilegalitățile administrației constănțene conduse de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. La două zile după respectiva conferință de presă, președintele PDL Constanța s-a ținut de cuvânt și a trimis presei întregul raport pe care vi-l prezentăm în forma lui sintetizată:

”Ilegalităţile grupării Mazăre-Constantinescu, protejate de Guvernul Ponta”

 

Stimaţi colegi,
Profităm de prezența dumneavoastră la Constanța pentru a vă informa cu privire la ilegalitățile grupării Mazăre-Constantinescu, cu impact major asupra economiei naționale.
Aşa cum bine ştiţi, principalul motor economic al zonei noastre este Portul Constanţa. Privit ca o mină de aur de Guvernul Ponta şi ca o vacă de muls de administraţia Mazăre şi de grupul de interese din care face parte și Nicușor Constantinescu, Portul Constanţa a devenit un loc al ilegalităţilor cu o activitate defectuoasă, neconformă, a autorităților, care afectează grav interesul public, așa cum confirma, nota bene, reprezentanții Guvernului Ponta. Este vorba, în principal, despre contractul încheiat între Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi compania olandeză Van Oord pentru extinderea digului de larg. Contractul păgubos pentru statul român, majorat de la 98 de milioane de euro la 125 milioane de euro, a fost semnat de apropiaţii lui Radu Mazăre sub influenţa fostului secretat de stat de la Transporturi, cercetatul de DNA Valentin Răducu Preda, iar Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a recunoscut neregulile şi ilegalităţile. Ce pierde România prin acest contract? 125 de milioane de euro şi nu numai. Acesta este numai unul dintre exemplele care întăresc faptul că, sub oblăduirea Guvernului condus de Victor Ponta, legea nu este respectată.
Cea de-a doua problemă majoră este legată de contractul privind pavilionul naţional maritim, un drept suveran al statului vândut de Autoritatea Navală Română sub ochii închişi ai lui Victor Ponta. Ajuns prin contract la o firmă ciprioto-germană, contractul, semnat în condiţii suspecte, prejudiciază interesele statului român deoarece obligă autoritatea să transfere orice subvenţii, scutiri de taxe sau sprijin financiar acordat la nivel naţional sau internaţional în vederea operării unui registru internaţional naval secundar către agent, în beneficiul exclusiv al firmei câştigătoare. Firesc, şi în spatele acestei afaceri se află, ca şi în cazul anterior, Valentin Răducu Preda, „băiatul priceput” al lui Radu Mazăre, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, cercetat de DNA. Mai nou, se vorbeşte depre rezilierea contractului. O reziliere de ochii lumii, pe cale amiabilă, dar pentru care RIFA cere despăgubiri de peste 11 milioane de euro, sumă care va fi plătită din banii românilor. Însă, nimeni nu a fost pedepsit, Guvernul Ponta a tăcut mâlc, iar fostul ministru interimar al Transporturilor, însuşi Victor Ponta, nu a făcut nimic pentru a face dreptate.
Să nu uităm bomba plutitoare care a acostat în Portul Constanţa încărcată cu deşeuri periculoase. Nava Flaminia a fost primită fără rezerve de statul român, în ciuda faptului că fusese refuzată de alte ţări, printre care şi ţara sa de origine, Germania, pe motiv că ar fi putut pune în pericol sănătatea cetăţenilor. La noi nu a contat, ba chiar a fost acostată în apropierea terminalului de cereale fără a se lua în calcul posibilitatea contaminării grânelor care ajung în toată ţara. În ciuda tuturor demersurilor pe care organizația PDL Constanța le-a făcut, autorităţile române au rămas fără reacţie, chiar dacă, între timp, şi-au dat seama că nava MSC Flaminia este un real pericol.
La toate acestea se adaugă refuzul conducerii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa de a permite controlul Curţii de Conturi a României. De ani de zile, o instituţie de control a statutul se loveşte de uşile unei regii conduse de oamenii PSD Constanţa. Este inacceptabil, mai ales că RAJDP a pompat milioane de euro în conturile Tel Drum, firmă ce poartă amprenta lui Liviu Dragnea. Faptele se presriu numai dacă sunt lăsate.
V-am făcut această prezentare pentru a nu lăsa nimic în voia sorţii. Organizația Constanța vă solicită, dragi colegi, să duceţi mesajul nostru mai departe, să arătaţi întregii ţări ce se petrece în judeţul Constanţa şi care sunt urmările asupra întregii ţări ale faptelor unei grupări care acţionează ca în filmele cu mafioţi.
Constanţa are nevoie de PDL, iar PDL-ul are obligația, ca principal partid de opoziție, să fie alături de Constanţa și constănțeni!”

PDL Constanta
7 septembrie 2013

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular