Ambarcaţiune cu 31 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

307488-migrantiPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau 31 de migranţi din Orientul Mijlociu.

În data 11.09.2013, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagra – SCOMAR, in colaborare cu ofiteri din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa. Imediat, în zona indicată, s-a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o ambarcaţiune a Grupului de Nave Constanţa. Nava Poliţiei de Frontieră a interceptat ţinta, ce s-a dovedit a fi o ambarcaţiune de mici dimensiuni, din lemn, având arborat pavilion Turcia. Deoarece la bordul ambarcaţiunii se aflau mai multe persoane care purtau veste de salvare şi care au cerut ajutor, intenţionând să se arunce în apă, comandantul navei Poliţiei de Frontieră a luat decizia de a desfaşura o acţiune de salvare pe mare.

În urma acţiunii de salvare, în aproximativ 40 de minute, persoanele aflate în pericol au fost transferate la bordul navei Poliţiei de Frontieră, in vederea acordării de asistenţă şi prim ajutor, activităţile desfăşurându-se în siguranţă atât pentru migranţi, cât şi pentru echipaj. Nava a fost escortată în zona bazinului portuar al G.N. Mangalia în vederea efectuării controlului specific.

Cercetările au stabilit faptul că la bord se aflau 31 de persoane, din care 10  bărbaţi, 7 femei şi 14 copii.Poliţiştii de frontieră efectuează în prezent cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, la finalizarea cazului urmând a fi luate masurile legale.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular