Aproximativ 400.000 de ţigarete de contrabandă, confiscate în Constanţa

tigari-001Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanţa, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, o acţiune complexă pentru combaterea contrabandei cu ţigări. Astfel, au fost efectuate şapte percheziţii în municipiul Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării aproximativ 400.000 de ţigarete ce provin din activitatea de contrabandă. De asemenea, şase persoane, cetăţeni români, vor fi cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse accizabile din tutun şi alcool şi evaziune fiscală.

În data de 10.03.2013, începând cu ora 14.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Depertamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au descins la şapte locaţii de pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu produse accizabile din tutun şi a evaziunii fiscale. Au fost efectuate şapte percheziţii, la locaţiile despre care poliţiştii de frontieră aveau suspiciuni că erau depozitate ţigări de contrabandă pentru a fi valorificate în mod ilegal.

Cu această ocazie au fost depistate şi ridicate, în vederea confiscării, un număr de 388.680 ţigarete (19.434 pachete) netimbrate, de mărci diferite, de provenienţă R. Moldova, R. Ucraina şi magazin duty-free, în valoare de aproximativ 200.000 lei. Totodată, au mai fost descoperite 400 de sticle de alcool contrafăcut, cu o valoare de aproximativ 10.000 lei, precum şi suma de 26.480 lei, care au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Au mai fost indisponibilizate în vederea luării măsurilor legale ce se impun, două autoturisme, marca Volkswagen Passat, respectiv Dacia Logan, în valoare totală de 8.000 euro, precum şi un ansamblu rutier, compus din cap tractor şi semiremorcă, evaluat la 25.000 euro. În cauză sunt cercetate sase persoane, cetăţeni români, pentru  săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală, care vor fi prezentate în vederea audierii la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa în cursul zilei de astăzi.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular