Gigi Chiru cere reducerea prețului la gigacalorie pentru constănțeni

chiruSenatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare ministrului Energiei, Constantin Niţă, pe tema reducerii prețului la gigacalorie pentru constănțeni. Parlamentarul atrage atenţia asupra faptului că pe locuitorii Constanţei îi aşteaptă încă o iarnă în care vor da aproape toţi banii câştigaţi pentru a plăti agentul termic, fără a beneficia de niciun fel de ajutor din partea Guvernului.
Vă prezentăm în continuare textul integral al interpelării:
„Vă este cunoscut foarte bine faptul că la Constanța se plătește cea mai scumpă gigacalorie din toată țara, în timp ce gazele se extrag “din curtea” constănțenilor. De asemenea, vă este cunoscut și faptul că, pe timpul guvernului Emil Boc, administrația locală condusă de Mazăre a venit cu o serie de critici, printre care faptul că la Constanța, prețul mare se datorează lipsei fondurilor din partea guvernului. Având în vedere că vine a doua iarnă de când USL este la guvernare, prețul la gigacalorie încă este cel mai mare din țară, ba chiar a fost majorat retroactiv în primăvara acestui an. Ȋn prag de sosire a iernii, am văzut declarații care confirmă că prețul la gigacalorie la Constanța rămâne, anul acesta, la fel ca anul trecut. Ȋntrucât USL-ul are astăzi în Parlament 70% și o coaliție guvernamentală solidă, iar primarul Constanței face parte din USL, este normal să îi dați o mână de ajutor și să rezolvați această problemă stringentă pentru constănțeni care, în loc să se încălzească, se frig la portofel.
Revin și vă adresez următoarele întrebări: 1. Există posibilitatea să ajutați Constanța să plătească mai puțin la gigacalorie? 2. Ce măsuri va lua guvernul USL pentru reducerea prețului la gigacalorie, pentru constănțeni? 3. De ce nu oferiți CET-urilor gaze la preț de producție internă, așa cum ați procedat în cazul firmei austriace OMV?”.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular