RUIF 2013: Cursuri neobișnuite care te ajută să te angajezi

Hamburger UniversityCând vine vorba de studiul în străinătate, niciun domeniu de studiu nu pare prea neobişnuit. Pentru a răspunde cerinţelor unei pieţe veşnic dinamice, universităţile internaţionale au dezvoltat programe de licenţă sau master care pot părea ciudate. De la o Facultate de Magie până la Facultatea Hamburger, tinerii au la dispoziţie cursuri în domenii de tot felul. Deşi aceste programe pot părea neobişnuite, ele oferă acces rapid pe piaţa muncii. Ce trebuie reţinut însă este că studenţii care merg la facultăţi din străinătate sunt îndemnaţi să îşi aleagă programele pe care urmează să le studieze în funcţie de pasiunile şi interesele lor specifice, nu în funcţie de aparenta popularitate a programelor. Alegerea programului în funcţie de abilităţile personale şi accentul pus pe partea practică în facultate, face ca angajabilitatea după terminarea studiilor să fie mai mare, pentru că pasiunea poate să ajute la obţinerea unor rezultate foarte bune în domeniul ales de viitorii absolvenţi. Pentru a afla mai multe informaţii despre programe şi specializari, dar şi pentru a beneficia de consiliere gratuită în carieră, cei interesaţi de studiul în afara ţării pot veni la RIUF-The Romanian International University Fair-care va avea loc pe 19-20 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti, pe 22 octombrie la Hotel Ibis din Constanţa şi pe 24 octombrie la Hotel Continental din Timişoara.
Universitatea de Magie
Universitatea de Magie Fraţia Internaţională a Magicienilor a dezvoltat o curriculă de magie, care e alcătuită din 24 de lecţii. Acestea sunt acompaniate de materiale printate, cărţi şi DVDuri. Cărţile sunt bogate în ilustraţii şi imagini, pentru a ajuta la asimilarea tehnicilor şi exerciţiilor de magie. Cursurile pot fi descărcate şi urmate online. De asemenea, în universităţile din Marea Britanie există şi numeroase societăţi (grupări ale studenţilor interesaţi de un anumit subiect), în care participanţii au cursuri şi evenimente de magie, existând chiar o convenţie naţională, în care sunt prezenţi magicieni din întreaga ţară.
Facultatea McDonalds sau Starbucks
Pentru a pregăti mai bine viitori angajaţi în activităţile specifice lor, companii precum McDonalds, Starbucks sau Walmart au dezvoltat cursuri proprii, certificate de Consiliul American responsabil de aprobarea, acreditarea şi evaluarea cursurilor universitare. Aceste cursuri organizate de companii au un număr de credite asociat, pe care facultăţile hotărăsc dacă să le accepte sau nu. Astfel, Starbucks oferă cursuri numite Barista 101 (denumirea barmanilor din cafenele), în care aceştia învaţă şi cum să prepare cafeaua, dar şi abilităţi de management. De asemenea, McDonalds a dezvoltat Hamburger University, în care se predau cunoştinţe de business şi leadership şi cursurile pot fi recompensate cu până la 27 de credite. Universitatea Hamburger are sedii în Londra, Shangai, Sydney, Sao Paulo, Tokyo şi Beijing. Şi în alte state s-au dezvoltat aceste facultăţi ale companiilor, precum în India (unde compania tehnologică Infosys are un curs de pregătire de 23 de săptămâni la Centrul lor de Educaţie Globală), iar compania braziliană Petrobas are o universitate energetică în Rio De Janeiro. În ofertele universităţilor prezente la RIUF pot fi găsite, de asemenea, câteva cursuri neobişnuite. De exemplu, la Universitatea Greenwich, din Londra, se desfăşoară un program de master în Corupţie, Conflict şi Crimă Organizată. La Wesminster University studenţii pot urma un program în Terapii Complementare (precum aromaterapia sau acupunctura), iar la Coventry University se poate studia Ethical Hacking (cum să faci hacking într-un mod etic). La RIUF, vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuită – atât pentru cariera care li se potriveşte cel mai bine, cât şi pentru realizarea aplicaţiei pentru studii în străinătate. De asemenea, zeci de universităţi de pe 4 continente vor fi prezente pentru a răspunde întrebărilor despre tipurile de programe disponibile, posibilităţile de angajare după terminarea cursurilor şi alte aspecte ce ţin de studiul în afara ţării. Pentru a participa la eveniment, e necesară înscrierea pe site: http://www.riuf.ro/inscriere-si-costuri

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular