Role textile și îngrășământ, confiscate de Garda de Coastă

DSC07384În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Peste 120 role textile, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, articole diverse ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 60.000 lei.
În data de 03.10.2013, ora 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 126 role textile, ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 60.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean sirian, în vârstă de 51 ani , cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Peste două tone de îngrăşământ chimic fără documente justificative

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, de asemenea, în zona de competenţă, peste două tone de îngrăşământ chimic, cantitate transportată de un cetăţean român, cu  o autoutilitară, fără documente justificative.
În data de 03.09.2013, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, aflaţi în misiune în zona de competenţă, au oprit pentru control o autoutilitară, în care au descoperit 29 saci din plastic, încărcaţi cu 2.030 kilograme îngrăşământ chimic, condusă de cetăţeanul român S.E., de 31 ani, domiciliat în oraşul Hârşova.
Pentru bunurile respective, conducătorul autoutilitarei nu a putut prezenta documentele de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de îngrăşământ chimic, în valoare de aproximativ 14.500 lei, conform procedurilor legale, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei, conform art. 2, lit. c, din Legea 12/1990 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular