Constanța s-a cutremurat. Martorii vorbesc despre un vuiet ciudat!

cutremurUn seism cu magnitudinea de 5,5 grade a avut loc la ora 04.37 şi a fost resimţit şi la Constanţa. Epicentrul a fost localizat potrivit emsc.org în regiunea Vrancea. Detalii despre cutremur: latitudine 45.65N, longitudine 26,60 E, adâncime 140 kilometri, intensitate epicentrală. Localităţi apropiate de epicentru: Covasna (40km), Focşani (46km), Râmnicu Sărat (47km), Târgu Secuiesc (52km), Mărăseşti (55km).
Directorul Instututului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian a declarat pentru Antena3 că este cel mai mare cutremur din ultimii ani din România şi că era de aşteptat să se producă.
Radulian a mai spus la ora 05.00, la antena 3 că nu ştie dacă seismul a avut legătură cu roiul de cutremure din zona Galaţi, dar este posibil să existe replici. Foarte mulţi locuitori ai Constanţei au ieşit din case de teama unor eventuale replici mai puternice.
Aşteptăm comentariile dv referitoare la acest cutremur: ce făceaţi, cum l-aţi resimţit, etc.
Cutremurul a fost resimtit si in sud-estul judetului Constanta.
Intensitatea seismului în zona epicentrală a fost de V-VI grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimţit pe arie largă în Moldova şi Muntenia, inclusiv la Bucureşti, unde intensitatea a fost de IV-V grade pe scara Mercalli. Mişcarea seismică a fost resimţita la Iaşi, Galaţi, Focşani, Bârlad, Bucureşti, Piteşti, Târgovişte, Braşov şi în alte oraşe din sudul şi estul ţării.
Cutremurul din această dimineaţă a fost cel mai puternic eveniment seismic produs în regiunea Vrancea dupa cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009.
Anul acesta, în zona Vrancea s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade). Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular