80 de kilograme de știucă braconate la Isaccea

peste-confiscat1Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism , cantitatea de 80 de kilograme peşte, fără a deţine documente justificative.
În data de 13.10.2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Dacia Logan, condus de cetăţeanul român S.P., în vârstă de 61 ani. În autoturism a fost găsită cantitatea de 80 kilograme peşte din specii diferite (ştiucă, fitofag şi caras), pentru care conducătorul auto, domiciliat pe raza judeţului Prahova, nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 390 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit.j din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular