Chinezii nu mai au limite. Citește aici ce a descoperit Poliția de Frontieră

politiaPoliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în trei containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China veselă de bucătărie susceptibilă a fi contrafăcută, articole de îmbrăcăminte şi feronerie nedeclarate.
Bunurile, a căror valoare este de aproximativ 621.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
În data de 17.09.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a trei containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv R. Moldova.
În urma controlului primului container au fost descoperite 614 seturi reprezentând veselă de bucătărie (ceşti şi farfurii), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi originale.
În celelalte două containere au fost identificate 594 articole de îmbrăcăminte (geci bărbăteşti) şi 521 articole de feronerie (discuri pentru tăiat metale), marfă nedeclarată în valoare de 121.000 lei.
Vesela de bucătărie ce purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi marfa nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular