Peste 450 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

81089 7 frontiera pestePoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, cu două autoutilitare, cantitatea de 452 kilograme peşte fără documente justificative.
În data de 17.10.2013, poliţiştii de frontieră tulceni au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autoutilitare înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români, care transportau cantităţi de peşte fără a deţine documente justificative.
Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 12.45, în zona de competenţă a S.P.F. Isaccea, unde a fost oprită o autoutilitară marca Volkswagen Tranporter, condusă de A.C.A., domiciliat în municipiul Iaşi, în care se aflau 140 kilograme de peşte în stare congrelată.
Al doilea caz a fost constatat la ora 19.30 de către lucrătorii S.P.F. Tulcea care au oprit o autoutilitară marca Dacia în care se aflau I.C. şi L.G., domiciliaţi în judeţul Brăila, care transportau cantitatea de 312 kilograme peşte în stare proaspătă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 966,5 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar bărbaţii în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular