Peste un milion de ambalaje pentru mărţişoare, confiscate la Agigea

ambalajePoliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 60 genţi pentru cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute şi1.140.000 ambalaje pentru mărţişoare, nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 700.000 lei.
În data de 30.10.2013, în intervalul orar 10.30 – 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 60 genţi pentru cosmetice, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 200.000 lei şi 1.140.000 ambalaje pentru mărţişoare, nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor în plus faţă de marfa declarată, fiind de 500.000 lei.
Marfa, care purta semnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi bunurile nedeclarate au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român şi unul chinez, cu vârste de 26 şi 40 ani, cu domiciliul, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular