Forța Civică a dat halloweenul pe ziua Mării Negre

5De Ziua Internațională a Mării Megre, celebrată în fiecare an pe 31 octombrie, echipa Forței Civice Constanța a ieșit în stradă pentru a marca simbolic acest eveniment alături de constănțenii iubitori ai Mării Negre.
Profitând de această zi, membrii Biroului Municipal al Forței Civice Constanța au transmis constănțenilor o “mare” de gânduri bune, pe vederi ce reprezentau tablouri cu peisaje marine. Pictorii Ștefan Popescu, Marius Bunescu, Gheorghe Petrașcu și lucrările lor, “Peisaj marin”, ”Țărmuri dobrogene”, respectiv ”Femeie la mare” au reprezentat suportul de excepție pe care echipa Forței Civice a transmis constănțenilor “marea” de gânduri bune.
“Una dintre dintre direcțiile noastre de acțiune politică este de a marca, prin acțiuni punctuale, unele chiar de ordin simbolic, toate evenimentele locale și naționale care, din diverse motive, se află într-un con de umbră. Ne-a surprins să vedem că doar foarte puțini din cei care au primit vederile noastre știau că pe data de 31 octombrie este Ziua Internațională a Mării Negre. Din nefericire, ne orientăm mult mai repede și mult prea ușor la sărbători și la evenimente de import, în loc se ne preocupăm de susținerea și promovoarea a ceea ce este al nostru, a evenimentelor autohtone, mai mult sau mai puțin de ordin popular. Bucuria pe care am receptat-o de la constănțenii care au primit mesajele noastre ne-a demonstrat că organizarea la scară largă a unor evenimente centrate pe sărbători locale sau naționale ar avea cel puțin același succes pe care îl au cele preluate din occident. Nu ne vom opri aici, ci vom continua și cu alte evenimente asemănătoare”, a declarat președintele organizației municipale a Forței Civice Constanța, Mihai Petre.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular